Fazan cu ciuperci
Ingrediente:
un fazan 50g unt 1/2 kg ciuperci 2 linguri smantana 1 lingura faina 1/2 pahar vin alb 1/2 pahar zeama de carne patrunjel verde
Mod de preparare:
Fazanul, bine curatat, se taie in bucati, se sareaza, se pipereaza si se pune la prajit intr-o cratita cu unt. Cand carnea s-a rumenit se adauga vinul, zeama de carne, se acopera si se lasa sa fiarba inabusit jumatate de ora. Dupa aceea se pun si ciupercile curatate, spalate si taiate in patru. Se lasa sa mai fiarba 20 de minute, se scot ciupercile si carnea se aseaza pe un platou lung. Sosul se lasa sa mai scada si se adauga doua linguri de smantana in care s-a presarat o lingurita de faina si se toarna peste carne. Se serveste cu patrunjel verde tocat presarat deasupra.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Supa de fazan
Se curata fazanul, se spala, se taie bucati si se pune la fiert cu sarea, boabele de piper, zarzavatul netaiat si coaja ... (mai mult)
Citeste -
Fazan la cuptor
Fazanul se curata de pene si de fulgi, apoi se inlatura ghearele. Se trece prin flacara si se tine in bait timp de 6 ... (mai mult)
Citeste -
Fazan cu varza
Se lasa fazanul la rece in penele lui 12 ore, golit de intestine. Apoi, se curata de pene, se parleste, se spala, se ... (mai mult)
Citeste -
Foietaj cu ciuperci
Ciupercile se toaca in cubulete si se pun la calit, se condimenteaza si se lasa la foc mic, pana cand scade zeama lasata... (mai mult)
Citeste -
Friptura de fazan
Fazanii se pastreaza intr-un loc racoros, 3-4 zile, pentru a se fragezi. Se curata de pene, se indeparteaza capul, ... (mai mult)
Citeste -
Salata de pui cu ciuperci
Se aleg ciuperci si se fierb in apa cu putina sare timp de 20 minute. Dupa scurgere si racire, se taie in felii subtiri ... (mai mult)
Citeste







