Fazan cu varza
Ingrediente:
un fazan 1 varza 100g untura 1/2 lingurita cimbru piper sare
Mod de preparare:
Se lasa fazanul la rece in penele lui 12 ore, golit de intestine. Apoi, se curata de pene, se parleste, se spala, se sareaza si se pipereaza. Se ia o varza de marime potrivita, se curata, se taie ca taiteii, se pune intr-o cratita cu untura, se caleste amestecandu-se mereu, pana se ingalbeneste; se pune sarea, piperul si o crenguta mica de cimbru, se acopera si se lasa sa fiarba inabusit 45 minute. De obicei varza lasa destula apa, dar daca este nevoie se mai adauga 1/2 pahar de apa clocotita. Cat fierbe varza se frige si fazanul: se infasoara intr-o bucata de slanina si se lasa descoperit, pe plita, sa se rumeneasca. Se intoarce pe toate partile pana ce capata o culoare frumoasa. Apoi se pune varza, se acopera cratita si se lasa sa fiarba pana ce carnea devine moale. Se pune fazanul in mijlocul unei farfurii, iar varza se aseaza imprejur.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Varza murata
Varza se curata de primele foi exterioare, se pun in butoiul mare pentru varza, strecurandu-se cate o bucata de hrean. ... (mai mult)
Citeste -
Chiftele de varza
Varza se taie in bucati mai mari si se pune la fiert. Dupa aproximativ 10 minute, se scoate varza din apa si se scurge ... (mai mult)
Citeste -
Varza la cuptor
Varza se toaca fasii, se pune intr-o tava adanca. Se condimenteaza cu sare, piper si se adauga sucul de rosii, dupa se ... (mai mult)
Citeste -
Supa de fazan
Se curata fazanul, se spala, se taie bucati si se pune la fiert cu sarea, boabele de piper, zarzavatul netaiat si coaja ... (mai mult)
Citeste -
Varza calita
Varza alba se curata de cotoare, se stoarce bine de zeama si se taie in fasii lungi. Varza se inabusa in ulei. Se adauga... (mai mult)
Citeste -
Salata de varza rosie
Varza se taie fin. Otetul se dilueaza cu putina apa. Varza taiata se freaca cu sare, se lasa 10 minute pentru a se ... (mai mult)
Citeste







