Chiftele de varza
Ingrediente:
20 g unt 2 oua 500 g varza 50 ml smantana faina sare piper
Mod de preparare:
Varza se taie in bucati mai mari si se pune la fiert. Dupa aproximativ 10 minute, se scoate varza din apa si se scurge bine, apoi se toaca in fasii subtiri. Intr-o cratita, se topeste untul, iar cand s-a topit, se pune si varza tocata. Cand untul este absorbit de varza, se opreste focul si se lasa la racit. Cele doua oua se bat bine, impreuna cu sare, piper, faina si smantana si se toarna peste varza innabusita. Se amesteca bine, apoi se formeaza chiftelele cu o lingura si se rumenesc in ulei incins.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Varza murata
Varza se curata de primele foi exterioare, se pun in butoiul mare pentru varza, strecurandu-se cate o bucata de hrean. ... (mai mult)
Citeste -
Varza la cuptor
Varza se toaca fasii, se pune intr-o tava adanca. Se condimenteaza cu sare, piper si se adauga sucul de rosii, dupa se ... (mai mult)
Citeste -
Varza calita
Varza alba se curata de cotoare, se stoarce bine de zeama si se taie in fasii lungi. Varza se inabusa in ulei. Se adauga... (mai mult)
Citeste -
Salata de varza rosie
Varza se taie fin. Otetul se dilueaza cu putina apa. Varza taiata se freaca cu sare, se lasa 10 minute pentru a se ... (mai mult)
Citeste -
Varza rosie murata
Varza se toaca marunt, se freaca impreuna cu sarea si se lasa putin la inmuiat. In borcanele bine spalate, se indeasa ... (mai mult)
Citeste -
Varza rosie tocata in otet
Varza se taie ca fideaua, se cantareste si pentru fiecare kg se adauga 20 grame sare, 125 ml otet de 9 grade si 20 grame... (mai mult)
Citeste