Prajitura o noapte la Venetia

Foto - Prajitura o noapte la Venetia
Complexitate: usor Timp de preparare: 65 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

100 g faina 300 g zahar 100 g nuca de cocos 250 g unt 10 oua 20 g cacao 80 g ciocolata 1 praf de copt

Mod de preparare:

Pentru aceasta prajitura este nevoie de doua tipuri de blat. Astfel, primul blat se prepara din 6 albusuri care se bat spuma cu 6 linguri de zahar, peste ele adaugam faina, tot cam 6 linguri si nuca de cocos, apoi amestecam usor. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu putin unt si se da la cuptor, pentru 35 de minute. Cat timp primul blat sta la cuptor, pregatim si cel de-al doilea blat, pentru care se folosesc restul de 4 oua, carora le separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma cu 4 linguri de zahar, peste ele adaugam pe rand galbenusurile, mixand mereu, iar la final, punem si restul de faina, cacao si praful de copt. Toate acestea se amesteca bine, apoi se toarna peste blatul din tava, niveland usor, fara a amesteca si mai lasam inca 15 minute. Crema se prepara din cele 6 galbenusuri ramase de la rpimul blat, pe care le amestecam cu 150 g zahar si le punem la baie de aburi. Amestecam mereu, pentru a nu se forma cocoloase si pentru a dizolva cat mai repede zaharul. Cand e gata, se lasa la racit. Untul se mixeaza cu putin zahar, apoi se adauga peste crema. Odata pregatita si crema, se monteaza prajitura. Astfel, peste blat se intinde crema si se niveleaza usor. Deasupra se intinde glazura formata din amestecul de ciocolata topita la bain-marie impreuna cu 20 g de unt si prajitura este gata. Inainte de a fi servita, se tine la frigider cam 3 ore, pentru a se intari crema si glazura de deasupra.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Gem de nectarine

    Gem de nectarine

    Nectarinele decojite se pun intr-un castron impreuna cu zahar si suc de la o lamaie. Se lasa la marinat peste noapte, ... (mai mult)

    Citeste
  • Salata de fasole boabe

    Salata de fasole boabe

    Se lasa peste noapte timp de 12 ore boabele de fasole in apa sarata si apoi se pun la fiert timp de 10 minute in oala ... (mai mult)

    Citeste
  • Salata de fasole rosie

    Salata de fasole rosie

    Se lasa fasolea peste noapte in apa cu sare. Se pune la fiert fasolea in oala sub presiune timp de 10 minute, se scurge ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu mere si biscuiti

    Prajitura cu mere si biscuiti

    Merele se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita, la calit, impreuna cu zaharul si apa. Cand sucul merelor se lasa pe... (mai mult)

    Citeste
  • Supa de naut

    Supa de naut

    Boabele de naut se lasa la inmuiat peste noapte. Cand e gata de a fi pregatit, acesta se fierbe timp de doua ore in 2 ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu rodie

    Prajitura cu rodie

    Faina o cernem intr-un vas mai mare, peste ea se adauga praful de copt si grisul. Separat se bat ouale impreuna cu ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))