Prajitura krantz
Ingrediente:
500 g nuci macinate 200 g zahar 12 oua o cana zahar pudra 300 g unt 4 plicuri zahar vanilat 50 ml lapte
Mod de preparare:
Se bat 4 albusuri cu mixerul pana devin spuma, in timp ce se adauga 8 linguri de zahar. Apoi, se adauga 100 g nuci macinate si se amesteca bine! Se unge tava cu unt si se tapeteaza cu hartie pentru copt. Se toarna compozitia obtinuta si se baga la cuptorul incins timp de 15 minute, la foc mediu. Apoi, se mai lasa la copt inca 5 minute, dar cu usa cuptorului intredeschisa. Se procedeaza la fel si cu urmatoarele 2 foi! In timp ce se coc, se bat galbenusurile si se amesteca cu zaharul pudra si laptele, pe un vas cu apa calda, timp de 15-20 de minute! Lasati sa se raceasca si adaugati zaharul vanilat si untul topit. Se bat cu mixerul pana se omogenizeaza. Se topeste zaharul si se amesteca cu nucile ramase. Peste prima foaie din tava se toarna din compozitia obtinuta, cat sa o acopere, apoi se repeta operatiunea. Peste prajitura obtinuta, se presara nucile caramelizate!
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura cu mere si biscuiti
Merele se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita, la calit, impreuna cu zaharul si apa. Cand sucul merelor se lasa pe... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu rodie
Faina o cernem intr-un vas mai mare, peste ea se adauga praful de copt si grisul. Separat se bat ouale impreuna cu ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu budinca
Piscoturile se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu rom dizolvat in 100 ml de apa. Peste ele se intinde jumatate din... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu piscoturi
Se prepara crema astfel: frisca se bate bine, apoi se iau cele 5 oua si li se separa galbenusurile de albusuri. ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura revani
Se pun intr-un bol untul moale , impreuna cu zaharul si se mixeaza, apoi se adauga cele 4 oua cate unul, mixand mereu. ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu nutella
Mai intai spargem cele trei oua si le batem bine cu un mixer. Intr-un bol, punem faina cernuta impreuna cu untul topit,... (mai mult)
Citeste







