Prajitura inteligenta
Ingrediente:
450 g branza 250 g faina 250 ml smantana 200g zahar 4 oua 20 g unt 1 praf de copt 1 lingura de gris stafide
Mod de preparare:
Intr-un bol, punem 2 oua impreuna cu 100 g zahar si le batem spuma, peste ele turnam smantana si untul topit si mixam, pana la omogenizare. Peste crema obtinuta, presaram faina si praful de copt, amestecam bine, iar cand toate ingredientele s-au incorporat de tot, obtinem blatul pentru prajitura. Separat vom folosi un alt bol, in care punem branza, peste ea adaugam restul de zahar, celelalte 2 oua, cateva stafide si lingura de gris. Toate acestea le amestecam bine, pana ce obtinem o compozitie asemanatoare unei creme. Odata preparata si umplutura, intr-o tava tapetata cu unt, vom turna compozitia de aluat, iar peste el turnam umplutura, pe care o asezam pe centrul tavii. Nivelam deasupra, cu ajutorul unei linguri sau a unei spatule si dam tava la cuptorul incins, timp de jumatate de ora. Cand a devenit rumena, oprim focul, o portionam, pudram cu zahar vanilat si o servim.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura cu mere si biscuiti
Merele se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita, la calit, impreuna cu zaharul si apa. Cand sucul merelor se lasa pe... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu rodie
Faina o cernem intr-un vas mai mare, peste ea se adauga praful de copt si grisul. Separat se bat ouale impreuna cu ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu budinca
Piscoturile se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu rom dizolvat in 100 ml de apa. Peste ele se intinde jumatate din... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu piscoturi
Se prepara crema astfel: frisca se bate bine, apoi se iau cele 5 oua si li se separa galbenusurile de albusuri. ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura revani
Se pun intr-un bol untul moale , impreuna cu zaharul si se mixeaza, apoi se adauga cele 4 oua cate unul, mixand mereu. ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu nutella
Mai intai spargem cele trei oua si le batem bine cu un mixer. Intr-un bol, punem faina cernuta impreuna cu untul topit,... (mai mult)
Citeste







