Prajitura cu gem si nuca

Foto - Prajitura cu gem si nuca
Complexitate: usor Timp de preparare: 45 minute
5.00 5 2 voturi / pareri

Ingrediente:

75 g nuci 200 g gem de caise 1 lingura coniac 3 oua 120 g faina 75 ml ulei de masline coaja rasa de la 1/2 portocala zahar pudra topping de ciocolata 60 g zahar

Mod de preparare:

Se pune la incalzit uleiul cu coaja de portocala. Se sfarama nucile. Apoi, se bat ouale cu mixerul impreuna cu zaharul, se adauga faina si se amesteca usor! In cele din urma, se adauga uleiul cu coaja de portocala impreuna cu nucile si lingura de coniac. Compozitia se pune intr-o tava si se introduce la cuptorul incalzit la 180 de grade, timp de 30 de minute. Se mai verifica din cand in cand! Cand este gata, se lasa la racit si apoi se taie pe jumatate si se introduce gemul de caise la mijloc! Se orneaza cu zahar pudra si topping de ciocolata!

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Prajitura cu nuca si scortisoara

    Prajitura cu nuca si scortisoara

    Intr-un vas se pune untul ce a stat la temperatura camerei, se adauga zaharul, galbenusurile , miezul de nuca pisat si ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu biscuiti si nuca

    Prajitura cu biscuiti si nuca

    Biscuitii se rup in bucati, apoi, cu ajutorul unui blender se maruntesc. Intr-o cratita se toarna apa in care se dizolva... (mai mult)

    Citeste
  • Baclava cu nuca

    Baclava cu nuca

    Foile de placinta se intind intr-o tava tapetata cu unt. Astfel prima foaie de placinta se va unge cu putin unt topit, ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura revani

    Prajitura revani

    Se pun intr-un bol untul moale , impreuna cu zaharul si se mixeaza, apoi se adauga cele 4 oua cate unul, mixand mereu. ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu finetti

    Prajitura cu finetti

    Se separa albusurile de galbnusuri, iar din albusurile batute spuma amestecate impreuna cu miezul de nuca pisat, faina ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura deliciu

    Prajitura deliciu

    Blatul se prepara batand albusurile spuma, impreuna cu zaharul, iar cand au devanit o spuma tare, se adauga peste ele ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))