Baclava cu nuca
Ingrediente:
200 g zahar 100 g unt 400 g foi de placinta 500 g nuca macinata Sirop: coaja de lamaie 600 ml apa 200 g zahar 200 g miere esenta de vanilie
Mod de preparare:
Foile de placinta se intind intr-o tava tapetata cu unt. Astfel prima foaie de placinta se va unge cu putin unt topit, peste ea se presara miez de nuca si zahar. Se aseaza urmatoarea foaie si se procedeaza asemanator. Ultima foaie, cea de deasupra o vom unge cu unt, se taie prajitura in cuburi si se da la cuptor. Dupa o jumatate de ora vom putea scoate baclavaua. Cat timp se coace prajitura, preparam siropul fierband apa cu zaharul si mierea, aromatizam cu vanilie si coaja de lamaie. Cand a fiert siropul, se va turna cu ajutorul unei linguri peste baclava si se mai lasa la cuptor pentru inca 15 minute. Se serveste cand s-a racit.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Chec cu cocos
Se bat ouale si se amesteca cu iaurtul de nuca de cocos si uleiul. Se amesteca bine si se adauga faina, praful de copt ... (mai mult)
Citeste -
Spirale cu nuca
Se prepara pastele intr-o oala cu apa fiarta. Se vor fierbe cam 15 minute, dupa care se dau prin jet de apa rece, si se ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu nuca si scortisoara
Intr-un vas se pune untul ce a stat la temperatura camerei, se adauga zaharul, galbenusurile , miezul de nuca pisat si ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu nuca de cocos
Se cerne faina impreuna cu sarea si praful de copt. Se amesteca cu margarina sau untul si se adauga zahar, sare, nuca de... (mai mult)
Citeste -
Bezele cu nuca
Albusurile se mixeaza bine, la bain marie, impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat, iar cand incepe sa capate ... (mai mult)
Citeste -
Clatite cu nuca
Intr-un bol mai mare punem faina, pe care o vom amesteca impreuna cu ouale batute, laptele, putina sare si apa minerala.... (mai mult)
Citeste







