Placinta cu dovleac si nuci
Ingrediente:
Aluat: 600 g faina 250 ml apa minerala 100 g unt 1 ou Umplutura: 250 g zahar 200 g nuca 1 kg miez de dovleac scortisoara zahar pudra
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele si se framanta pana ce rezulta o compozitie tare, apoi se acopera cu o folie de plastic si se tine putin la frigider. Cat timp sta aluatul la rece, se prepara umplutura, dand mizeul de dovleac pe razatoare. Se pune la incins o tigaie, in care se caleste dovleacul, amestecat cu zahar si scortisoara, dupa gust. Separat, miezul de nuca se coace putin in cuptor, apoi se piseaza si se adauga peste dovleacul calit. Odata preparata umplutura, se scoate aluatul din frigider si se intinde pe masa de lucru, obtinand o foaie nu foarte subtire. Aceasta se va imparti in doua foi egale, apoi, se va intinde prima din foi, in tava tapetata cu unt sau margarina, acoperind toata suprafata tavii, peste ea se aseaza umplutura de dovleac si nuca, intr-un strat uniform, iar deasupra se intinde cea de-a doua foaie de placinta. Cu ajutorul unui cutit, se fac mici taieturi deasupra, apoi se da placinta la cuptorul incins, timp de 40 de minute. Cand e gata, dupa ce s-a racit putin, se pudreaza cu zahar si se serveste.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Placinta cu dovleac
Se pune la fiert dovleacul. Cand este gata, se lasa sa se raceasca si se paseaza. Apoi, se aduaga ouale, zaharul ... (mai mult)
Citeste -
Placinta americana cu dovleac
Folosim un castron in care punem cele 3 oua, zaharul si scortisoara si mixam totul. Adaugam un varf de sare, cuisoare si... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu dovleac
Se prepara aluatul de tarta, se tapeteaza forma si se coace pe jumatate, apoi se lasa sa se raceasca. Pentru a se obtine... (mai mult)
Citeste -
Strudel cu dovleac
Pentru prepararea strudelului cu dovleac, incepem mai intai sa batem untul cu un praf de sare, impreuna cu cele 300 g de... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de dovleac
Pulpa de dovleac se toaca in cubulete. Se pune intr-o cratita apa impreuna cu zaharul si zeama de la cele doua lamai. ... (mai mult)
Citeste -
Spaghete cu dovleac
Spaghetele se pun la fiert, in apa cu putina sare, apoi se scurg si se dau la apa rece. Miezul de dovleac se aseaza ... (mai mult)
Citeste







