Placinta cu dovleac si mere
Ingrediente:
Aluat: 500 g faina 150 g unt 200 g zahar 1 galbenus Umplutura: 1 dolvleac mai mic 5 mere 100 g unt 100 g zahar rom scortisoara
Mod de preparare:
Mai intai se pun ingredientele pentru aluat, intr-un bol si se amesteca, apoi se framanta compozitia pana ce rezulta un aluat consistent, putin sfaramicios. Odata preparat, aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se da putin la frigider. Intre timp se pregateste umplutura pentru care se curata merele si dovleacul de coaja, apoi se taie in cubulete mai mici. Se pun apoi intr-o tigaie se topeste untul si se calesc la foc mic, impreuna cu zaharul, romul si un varf de cutit de scortisoara. Cand sunt gata se opreste focul si se monteaza placinta. Astfel, se intinde aluatul ce a stat la rece, intr-o foaie mai mare, ce va fi taiata in doua parti egale. Intr-o tava de placinta tapetata cu putin unt se intinde una din foile de aluat, peste ea se aseaza continutul din tigaie, iar la final se intinde cea de-a doua foaie. Se inteapa din loc in loc, cu ajutorul unei furculite, apoi se coace placinta in cuptorul incins, timp de jumatate de ora. Cand s-a rumenit deasupra, se opreste focul, se lasa putin la racit, apoi se portioneaza si se serveste.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Placinta cu dovleac
Se pune la fiert dovleacul. Cand este gata, se lasa sa se raceasca si se paseaza. Apoi, se aduaga ouale, zaharul ... (mai mult)
Citeste -
Placinta americana cu dovleac
Folosim un castron in care punem cele 3 oua, zaharul si scortisoara si mixam totul. Adaugam un varf de sare, cuisoare si... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu mere
Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare, aruncand casuta cu seminte. Se amesteca cu zaharul, coaja rasa ... (mai mult)
Citeste -
Strudel cu dovleac
Pentru prepararea strudelului cu dovleac, incepem mai intai sa batem untul cu un praf de sare, impreuna cu cele 300 g de... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu dovleac si nuci
Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele si se framanta pana ce rezulta o compozitie tare, apoi se acopera cu o ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de dovleac
Pulpa de dovleac se toaca in cubulete. Se pune intr-o cratita apa impreuna cu zaharul si zeama de la cele doua lamai. ... (mai mult)
Citeste







