Pateuri cu ciuperci
Ingrediente:
400 g foietaj Umplutura: 450 g ciuperci 1 ceapa 1 ou patrunjel susan sare piper
Mod de preparare:
Ciupercile se spala bine si se taie in cubulete, la fel si ceapa, apoi, intr-o tigaie se incing 2 lingurite de ulei si se pune la calit ceapa. Cand devine transparenta, peste ceapa se adauga ciupercile taiate, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa pe foc, pana cand sucul lasat de ciuperci scade de tot. La final se presara patrunjelul tocat fin si se opreste focul, lasand sa se raceasca. Foietajul se intrinde pe masa de lucru si se taie in patrate egale. Fiecare patrat se va umple cu amestecul de ciuperci si ceapa, si se va indoi, astfel incat se rezulte triunghiuri, lipite pe margini. Cand sunt gata, pateurile se aseaza pe o tava tapetata cu unt, se unge fiecare pateu cu galbenus de ou si se presara susan. Pateurile vor sta la rumenit cam 20 de minute, apoi se scot intr-un cos de paine si se servesc.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Foietaj cu ciuperci
Ciupercile se toaca in cubulete si se pun la calit, se condimenteaza si se lasa la foc mic, pana cand scade zeama lasata... (mai mult)
Citeste -
Pateuri cu branza
Se amesteca branza cu oaule, peste care adaugam si smantana impreuna cu cele 2 linguri de gris. Se omogenizeaza ... (mai mult)
Citeste -
Pateuri cu carne
Aluatul se realizeaza amestecand toate ingredientele, se framanta bine si se lasa la dospit. Compozitia se prepara ... (mai mult)
Citeste -
Salata de pui cu ciuperci
Se aleg ciuperci si se fierb in apa cu putina sare timp de 20 minute. Dupa scurgere si racire, se taie in felii subtiri ... (mai mult)
Citeste -
Ciuperci cu oua
Ciupercile se toaca marunt si se pun la prajit in unt, odata cu ceapa tocata. Cand incepe sa se rumeneasca, se presara ... (mai mult)
Citeste -
Ficatei de pui cu ciuperci
Intr-o tigaie incingem ulei si calim ceapa tocata, peste ea adaugam ciupercile feliate si lasam la fiert, pana cand ... (mai mult)
Citeste







