Negresa cu gem
Ingrediente:
6 linguri cacao 3 linguri margarina 1 cana zahar 1 lingurita praf de copt 2 cani faina 1/2 cana ulei de floarea-soarelui 1 cana nuci 50 g stafide 1 cana gem de prune
Mod de preparare:
Intr-un castron se pune faina, 3 linguri de cacao, zaharul, nucile sfaramate, praful de copt, stafidele, o cana de apa si gemul de prune. Se bat bine cu mixerul pana se omogenizeaza. Intre timp, se incalzeste cuptorul. Se toarna compozitia obtinuta intr-o tava si se baga la cuptor pentru 45 de minute. Intre timp se pregateste glazura astfel: se pun la fiert 3 linguri de zahar impreuna cu 3 linguri de apa, 3 linguri de margarina si 3 linguri de cacao. Glazura obtinuta se toarna peste prajitura cand se raceste.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Negresa cu mere
Curatam merele si le dam pe razatoare. Peste ele adaugam faina, zaharul, cacao si restul ingredientelor, le amestecam ... (mai mult)
Citeste -
Negresa de post
Faina, cacaua, zaharul, apa, uleiul, nucile si fructele se amesteca toate, pana cand se obtine o compozitie asemanatoare... (mai mult)
Citeste -
Negresa cu mascarpone
Se pune la incalzit cuptorul la o temperatura de 170 de grade. Intre timp, se acopera o tava cu foaie de patiserie si se... (mai mult)
Citeste -
Negresa pufoasa
Intr-un vas se toarna laptele si se pune pe foc, se adauga untul zaharul, dar si cacao si se amesteca bine. Albusurile ... (mai mult)
Citeste -
Negresa cu nuca
Intr-un vas, se pune zaharul impreuna cu apa, uleiul si bicarbonatul amestecat cu zeama de lamaie. In alt vas, se cerne ... (mai mult)
Citeste







