Fursecuri pufoase
Ingrediente:
350 g faina 150 g zahar 100 ml ulei 50 g coaja de lamaie 40 g nuca de cocos 3 oua 1 praf de copt apa vanilie
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun cele trei oua impreuna cu o lingura de apa si se bat cu furculita, peste ele se adauga zaharul, coaja de lamaie si vanilia, apoi se mixeza pana ce devin o spuma, iar zaharul s-a dizolvat. Uleiul se toarna in etape, cate putin, in timp ce se mixeaza, iar faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos se presara in ploaie, continuand a se mixa totul. Odata omogenizata compozitia, va rezulta un aluat moale si fin, care va fi asezat intr-o tava unsa cu unt, cu ajutorul unui pos, formand mici fursecuri. Tava se va tine la cuptor, pana ce fursecurile se vor rumeni, adica aproximativ 25 de minute, apoi se scot pe un platou si se servesc simple sau pudrate cu zahar.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Saratele pufoase
Faina se cerne intr-un bol, peste ea se adauga drojdie, sare, untul, laptele, cascavalul ras si un ou. Toate acestea se ... (mai mult)
Citeste -
Clatite pufoase
Intr-un castron, se amesteca faina, zaharul si praful de copt. Apoi, se bat albusurile. Separat, se bat galbenusurile si... (mai mult)
Citeste -
Fursecuri de Craciun
Intr-un bol se mixeaza untul ce a stat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul, pana ce se transforma intr-o crema ... (mai mult)
Citeste -
Fursecuri cu stafide
Intr-un lighenas se sparg ouale si se adauga zaharul. Acestea se amesteca foarte bine pana cand zaharul se topeste si ... (mai mult)
Citeste -
Fursecuri cu unt
Se mixeaza untul care a fost lasat la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si un praf de sare. Peste acesta, se ... (mai mult)
Citeste -
Fursecuri cu nuca de cocos
Aluatul pentru fursecuri se prepara amestecand intr-un bol zaharul si un ou, impreuna cu untul. Se foloseste un mixer, ... (mai mult)
Citeste







