Paste cu branza la cuptor
Ingrediente:
250 g paste scurte (fundite sau scoici) 300 g telemea de vaca 2-3 rosii mari 3 albusuri 2 linguri ulei de masline 1 lingura cu varf de pesmet 1 lingura frunze de busuioc tocate sare piper
Mod de preparare:
Pastele se fierb in apa clocotita, cu sare si o lingura de ulei, se clatesc cu apa rece si se lasa deoparte. Rosiile se decojesc si se taie cuculete mici. Se taie cubulete 200 g de telemea. Se amesteca rosiile, telemeaua taiata, frunzele de busuioc, sarea si piperul cu pastele fierte si apoi albusurile batute spuma. Cu uleiul ramas se unge o forma termorezistenta si se presara cu pesmet. Se pune amestecul de paste in forma, se orneaza cu telemeaua ramasa, taiata felii si se coace in cuptorul preincalzit, 20-30 de minute.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Budinca de paste
Pastele se pun la fiert in apa cu o lingurita de sare. Intre timp branza se paseaza cu o furculita si se amesteca ... (mai mult)
Citeste -
Paste cu ricotta
Pastele le punem la fiert, in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scurg si se dau in apa rece, pentru a elimina ... (mai mult)
Citeste -
Pateuri cu branza
Se amesteca branza cu oaule, peste care adaugam si smantana impreuna cu cele 2 linguri de gris. Se omogenizeaza ... (mai mult)
Citeste -
Paste cu pesmet
Mai intai se pun pennele la fiert in apa fiarta cu putina sare. Separat se rade branza si se amesteca impreuna cu ... (mai mult)
Citeste -
Macaroane cu branza si stafide
Macaroanele se fierb in apa, timp de 10 minute. Cand sunt fierte, se scurg si se clatesc cu apa rece, apoi se aseaza ... (mai mult)
Citeste -
Paste cu carne tocata
Punem pstele la fiert, in apa cu putina sare. Intre timp preparam carnea tocata, pe care o calim in ulei, tocam cateii ... (mai mult)
Citeste