Stiuca umpluta
Ingrediente:
1 stiuca de 1 kg 50 ml lapte 50 ml ulei 2 cepe 100 g unt 2 oua 30 ml apa o felie de paine alba patrunjel tocat marunt sare piper macinat
Mod de preparare:
Stiuca se spala si se curata de solzi si de intestine, dar fara a se cresta pe burta. Se inlatura capul, iat pielea pestelui se desprinde intreaga, astfel sa ramana intreaga, asemenea unui sac. Carnea de pe oasele pestelui se toaca prin masina de tocat sau cu ajutorul unui blender, se toaca de asemenea ceapa si painea inmuiata in lapte si se amesteca, pentru a obtine o compozitie uniforma. Se adauga serea, patrunjelul si piperul, apoi se toarna uleiul si ouale batute. Amestecul rezultat, va constituii umplutura pentru stiuca, acesta odata umpulta, va fi cusuta pentru a nu iesi compozitia, se va unge bine cu unt si va fi asezata intr-o tava de cuptor. Odata incins bine cuptorul, pestele va sta in jur de o ora, pana cand va deveni rumen. Se serveste alturi de un vin alb.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Stiuca la cuptor
Stiuca se curata de solzi si in interior, apoi se aseaza intr-o tava. Se curata legumele, se taie julien, lamaia in ... (mai mult)
Citeste -
Paine umpluta
Painea se taie pe lungime si se curata de miez, formand astfel doua barcute. Legumele se spala, se taie in felii si se ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de peste lipoveneasca
Curatam legumele si le spalam, apoi le tocam marunt si le punem la fiert, intr-o oala mai mare. Cand au fiert, adaugam ... (mai mult)
Citeste -
Pui pe sticla
Piul se spala si se curata bine, apoi se condimenteaza intinzand cu degetele pe toata suprafata puiului uleiul, boiaua, ... (mai mult)
Citeste -
Ceapa umpluta cu orez
Cepele se curata si se spala, apoi se scurg de apa. Se scobesc pe centru, iar mezul extras se va pune la fiert in apa cu... (mai mult)
Citeste -
Supa de peste cu creveti
Legumele se curata, se spala si se taie cubulete, inclusiv ceapa si usturoiul. Rosiile se decojesc si apoi se taie. ... (mai mult)
Citeste







