Calcan prajit
Ingrediente:
2,2 kg calcan 150ml lapte 100 g faina boia de ardei dulce sare
Mod de preparare:
Pestele se curata de solzi si aripioare, se spala, se portioneaza si se sareaza. Laptele se fierbe, faina se cerne si se amesteca cu boiaua de ardei. Pestele portionat, se trece prin lapte, apoi prin amestec de faina si boia. Se pastreaza in tavi, la frigider, aproximativ 2 ore, pentru a se intari componentele, apoi se pregateste pentru prajit. Intr-un vas se infierbanta uleiul necesar pentru prajirea portiilor de peste. Cand uliul s-a infierbantat se scot portiile de peste si se introduc pentru prajit pe ambele parti. Cand sunt gata, se scot succesiv bucatile cu furculita pana la servire. Se serveste cu diferite gernituri din legume, sau cu o felie de lamaie ca antreu. Se serveste cald.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Somon prajit
Intr-o tigaie mare se pun 3 linguri de ulei de masline, usturoi tocat marunt si patrunjel. Se adauga 2 bucati de somon ... (mai mult)
Citeste -
Calamar cu legume
Se spala si se curata calamarul. Apoi, se taie fiecare in 3-4 bucati. Se spala legumele, se curata si se taie. Morcovul ... (mai mult)
Citeste -
Snitel parizian
Carnea de porc se spala si se taie in felii ca pentru snitel. Se bat fiecare dintre felii, se condimenteaza si se lasa ... (mai mult)
Citeste -
Tochitura moldoveneasca
Se ia o tigaie in care se pun slanina, pastrama si carnatii taiati si se prajesc fara ulei, fiind suficienta grasimea ... (mai mult)
Citeste -
Caracatita prajita
Caracatita se spala si se curata pentru a elimina nisipul si gelatina. Se da cu putina sare. Se pune la fiert in lapte ... (mai mult)
Citeste -
Chiftelute din carne de caprioara
Daca a stat in bait, carnea se spala, se sterge, se taie in bucati si se trece prin masina de tocat impreuna cu franzela... (mai mult)
Citeste







