Varza cu ciolan

Foto - Varza cu ciolan
Complexitate: mediu Timp de preparare: 120 minute
5.00 5 3 voturi / pareri

Ingrediente:

2.8kg rasol de porc cu os 150g unt 200g ceapa 3.5kg varza murata 400g rosii proaspete sau 200g conservate 100g pasta de tomate cimbru boia de ardei piper sare

Mod de preparare:

Rasolul de porc se taie in 10 bucati. Ceapa se toaca marunt. Varza se taie fasii. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie sferturi. Pasta de tomate se dilueaza cu 100ml de apa. Bucatile de rasol se sareaza, se inabusa in 150g de unt cu 150ml de apa si se scot separat. In grasimea ramasa se inabusa ceapa, se adauga pasta de tomate, boia de ardei, circa un litru de apa fiarta, sau zeama de varza, piper, cimbru, sare si se continua fierberea o ora, apoi se adauga bucatile de rasol, se acopera cu varza si se introduce la cuptor 40 de minute. Cu 15 minute inainte de sfarsitul fierberii se adauga rosiile. Se serveste cald.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Varza calita

    Varza calita

    Varza alba se curata de cotoare, se stoarce bine de zeama si se taie in fasii lungi. Varza se inabusa in ulei. Se adauga... (mai mult)

    Citeste
  • Ciorba de varza cu afumatura

    Ciorba de varza cu afumatura

    Afumatura se opareste cam 15 minute, apoi se da in apa rece pentru a indeparta spuma formata deasupra. Folosim o oala ... (mai mult)

    Citeste
  • Varza murata

    Varza murata

    Varza se curata de primele foi exterioare, se pun in butoiul mare pentru varza, strecurandu-se cate o bucata de hrean. ... (mai mult)

    Citeste
  • Chiftele de varza

    Chiftele de varza

    Varza se taie in bucati mai mari si se pune la fiert. Dupa aproximativ 10 minute, se scoate varza din apa si se scurge ... (mai mult)

    Citeste
  • Varza la cuptor

    Varza la cuptor

    Varza se toaca fasii, se pune intr-o tava adanca. Se condimenteaza cu sare, piper si se adauga sucul de rosii, dupa se ... (mai mult)

    Citeste
  • Salata de varza rosie

    Salata de varza rosie

    Varza se taie fin. Otetul se dilueaza cu putina apa. Varza taiata se freaca cu sare, se lasa 10 minute pentru a se ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))