Sarmale moldovenesti
Ingrediente:
2 kg carne de porc 500 ml zeama de varza 400 ml bulion 300 g costita afumata 300 ml ulei 50 g orez 2 verze 4 cepe 1 ou foi de dafin marar sare piper
Mod de preparare:
Carnea de porc nu se da prin masina de tocat, ci se toaca marunt, in cubulete mici. Se pregatesc foile de varza, curatandu-le de pe cotor. Foile mari se vor opri pentru impachetat sarmalele, iar celelalte, le vom toca marunt. Intr-o tigaie mai mare vom pune cepa tocata marunt, la calit, peste ea vom adauga carnea, oul batut, orezul, bulionul si condimentele si amestecam bine. Se formeaza sarmalele si se aseaza intr-o oala, pe un pat de varza tocata. Deasupra adaugam varza tocata, costita afumata si turnam uleiul si bulionul. Se acopera oala cu un capac, apoi se da la cuptor pentru cel putin 90 minute. Se servesc fierbinti.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sarmale in foi de varza
Se iau 3 cepe se taie felii si se inabusa in 50ml de ulei, iar restul cepelor se toaca marunt. Carnea de porc se taie ... (mai mult)
Citeste -
Sarmale cu varza acra
Varza se desface in foi si se pregatesc foile mai mari pentru a forma sarmalele. Restul foilor le vom toca fasii. Ceapa ... (mai mult)
Citeste -
Sarmale cu varza dulce
Mai intai se opareste varza in apa cu sare, apoi se desfac foile, oprind foile cele mai mari si mai bune de a fi ... (mai mult)
Citeste -
Sarmale ardelenesti
Mai intai pregatim foile de varza, alegandu-le pe cele bune de folosit la umplut, restul tocandu-le pentru a le cali. ... (mai mult)
Citeste -
Parjoale moldovenesti
Se toaca ceapa, patrunjelul, mararul si usturoiul, iar morcovul se da prin razatoare. Apoi, toate acestea se amesteca cu... (mai mult)
Citeste -
Sarmale cu pasat
Se pregatesc mai intai foile de varza, curatand si alegand foile cele mai mari si mai frumoase pentru impaturitul ... (mai mult)
Citeste







