Pui cu sos de mustar
Ingrediente:
4 ciocanele de pui 4 pulpe de pui 600 g cartofi 2 linguri de ulei de masline 1 praz 2 catei de usturoi 150 ml vin alb sec 3 linguri mustar 200 ml supa de pui 200 ml smantana ceapa verde sare piper
Mod de preparare:
Se incinge mai intai cuptorul. Carnea se spala si se curata, apoi se aseaza intr-o tava. Cartofii in curatam si in taiem in cuburi si ii punem peste carnea de pui. Stropim cu ulei, condimentam cu piper si sare si dam tava la cuptor. Intre timp, intr-o tigaie se incinge putin ulei, peste care punem prazul taiat rondele si usturoiul tocat marunt. Punem smantana si mustatul si lasam sa fiarba la foc mic, pana cand sosul se ingroasa. Cand friptura este gata, iar cartofii s-au rumenit, scoatem din tava, portionam, deasupra turnam sosul de praz si smantana si presaram ceapa verde.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sos de mustar
Ceapa se curata si se toaca marunt. Ceapa se fierbe cu vin si otet, timp de 15 minute. Se strecoara totul peste sosul ... (mai mult)
Citeste -
Mustar de casa
Boabele de mustar se pun intr-un vas, in care am turnat apa si otetul si le tinem la inmuiat aproximativ 48 de ore. ... (mai mult)
Citeste -
Gogosari in sos de mustar
Gogosarii se spala, se curata de seminte si se taie feliute. Intr-o oala se pun toate ingredientele la fiert, in afara ... (mai mult)
Citeste -
Somon in crusta de mustar
Verdeata, se spala si se toaca marunt, apoi se amesteca impreuna cu mustarul si se condimenteaza cu piper si sare. ... (mai mult)
Citeste -
Pui stroganoff
Pieptul de pui se curata si se portioneaza in bucati mici. Ceapa se toaca marunt, apoi se caleste in untul topit. Cand ... (mai mult)
Citeste -
Scrumbie la cuptor
Scrumbia se unge cu putin unt si se ruleaza usor. Se aseaza intr-o tava tapatata cu unt si se acopera cu sosul obtinut ... (mai mult)
Citeste