Carnati de oaie
Ingrediente:
4 kg carne tocata de oaie 1 kg carne tocată porc 200 g usturoi boia dulce piper măcinat cimbru ardei iute sare
Mod de preparare:
Intr-un vas mai mare se pune carnea tocata de oaie si cea de porc, se adauga condimentele si usturoiul dupa gust, se adauga putina apa si se amesteca totul, astfel incat sa se obtina o compozitie omogena. Se formeaza apoi carnatii, umpland matele de oaie, cu ajutorul unei masini de tocat si un tub subtire, ce se ataseaza masinii. Odata umpluti, carnatii se leaga la capete si se dau la aer, pentru cateva zile. Se servesc ca atare sau afumati.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Varza calita cu carnati
Mai intai se toaca fin varza, apoi se pune uleiul intr-o cratita incapatore si se pune la incins. Carnatii se taie in ... (mai mult)
Citeste -
Pastrama de oaie
Se spala carnea si se taie. Se pune la prajit in ulei de masline. In timp ce se prajeste carnea, se pune la calit ceapa ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de cartofi cu carnati
Mai intai, legumele se curata, se spala si se toaca marunt, cartofii se taie in cubulete, iar carnatii in rondele. Se ... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu branza de oaie
Mai intai mixam cele 3 oua impreuna cu uleiul, cam trei linguri si laptele. Branza o pasam cu ajutorul unei furculite, ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba din carne de oaie
Mai intai pregatim carnea, pe care o oparim in apa fierbinte, o portionam si o punem la fiert intr-o oala cu apa. Intre ... (mai mult)
Citeste -
Fasole cu carnati
Se pune fasolea intr-o oala cu apa timp de cateva ore. Apoi, se pune cratita pe foc, iar cand incepe sa fiarba se ... (mai mult)
Citeste