Piure de cartofi

Foto - Piure de cartofi
Complexitate: usor Timp de preparare: 20 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

1.5kg cartofi 200ml lapte 30g unt sare

Mod de preparare:

Cartofii se taie sferturi. Laptele se fierbe. Cartofii se fierb in apa cu sare. Cand sunt fierbinte, se scurg de apa si se paseaza. Se adauga lapte si unt si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se serveste cald, cu garnitura la diferite mancaruri.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Galuste cu prune

    Galuste cu prune

    Se curata cartofii si se pun la fiert in apa sarata timp de 20 de minute. Se scurg bine de apa si se fac piure de ... (mai mult)

    Citeste
  • Caracatita cu piure de cartofi

    Caracatita cu piure de cartofi

    Caracatita se pune la dezghetat cu 24 de ore inainte, in frigider! Se lasa sub un jet de apa si apoi, se pune intr-o ... (mai mult)

    Citeste
  • Piure de cartofi dulci

    Piure de cartofi dulci

    Cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand au fiert, se scot din apa, si se paseaza intr-un bol. ... (mai mult)

    Citeste
  • Placinta cu carne

    Placinta cu carne

    Se pun la fiert cartofii. Cand sunt gata, se amesteca cu lapte si se fac piure. Se adauga parmezan, unt si un varf de ... (mai mult)

    Citeste
  • Piure de conopida

    Piure de conopida

    Se spala si se fierbe conopida in apa sarata impreuna cu cartofii curatati si taiati sferturi. Se strecoara si se trec ... (mai mult)

    Citeste
  • Musaca cu piure

    Musaca cu piure

    Pregatim piureul, punand cartofii ce tocmai au fost curatati si spalati bine, la fiert, in apa cu putina sare. Cand au ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))