Friptura de vitel

Foto - Friptura de vitel
Complexitate: usor Timp de preparare: 120 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

1 kg pulpa de vitel 100 ml vin alb 100 ml ulei 4 rosii 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 usturoi 3 cartofi patrunjel marar sare piper

Mod de preparare:

Intr-o tava se pune carnea taiata in felii, se toarna ulei, se presara piperul si sarea, apoi se da la cuptor. Dupa ce carenea a inceput sa-si schimbe culoarea, se adauga si vinul si se lasa la cuptor, pana ce sosul obtinut incepe sa scada. In acest timp se curata si se taie legumele. Carnea de vitel, cand e aproape gata, se scoate din tava si se pune untr-un vas acoperit pentru a o pastra calda. In sosul ramas se adauga legumele ce vor fi tinute la cuptor pentru 30 de minute. Apoi, cand legumele s-au inmuiat, se pune din nou canea si verdeata in tava si se mai lasa aproximativ 10 minute pentru ca preparatul sa fie gata.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Salata de mere

    Salata de mere

    Merele se curata de coaja, se taie sferturi si se scot samburii, apoi se taie in felii de un cm grosime. Vinul cu apa se... (mai mult)

    Citeste
  • Osso buco

    Osso buco

    Tocam ceapa marunt si o calim intr-o tigaie in care am incins untul. Peste ceapa, asezam si feliile de vitel, si turnam ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciorba de vitel

    Ciorba de vitel

    Intr-o oala, se pune apa la fiert, cu putina sare. Intre timp se spala carnea de vitel, se taie cuburi si se pune in apa... (mai mult)

    Citeste
  • Tocanita de vitel

    Tocanita de vitel

    Incingem uleiul intr-o cratita peste care punem la calit cele 4 cepe care au fost curatate si taiate felii subtiri, le ... (mai mult)

    Citeste
  • Friptura de vita la cuptor

    Friptura de vita la cuptor

    Muschiul de vita se condimenteaza cu sare si piper, apoi se unge cu putin ulei si se aseaza pe gril, unde va sta cate 3 ... (mai mult)

    Citeste
  • Friptura de pui la cuptor

    Friptura de pui la cuptor

    Carnea de pui se condimenteaza cu piper, busuioc si maghiran, apoi se aseazape rand, intr-o tava unsa cu ulei. Se ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))