Friptura de curcan

Foto - Friptura de curcan
Complexitate: usor Timp de preparare: 60 minute
4.00 5 3 voturi / pareri

Ingrediente:

un curcan morcovi ceapa telina partunjel untdelemn sau untura sare

Mod de preparare:

Curcanul se poate frige si taiata in bucati, pieptul lasandu-se intreg. Bucatile se pun intr-o tava potrivit de mare, asezate pe felii de 1 cm grosime din morcovi, patrunjel, telina si ceapa, se adauga 6-7 linguri cu apa si o lingurita cu sare. Bucatile se ung bine cu untdelemn sau untura. Se acopera tava cu capac si se da la cuptor, ca bucatile de carne sa se friga incet, pana cand se inmoaie bine si se mai adauga apa din cand in cand si se stropeste carnea cu sosul din tava care ii va da un gust bun si o va colora frumos. La sfarsit, daca nu s-a rumenit bine, se lasa tava descoperita, ca friptura sa se rumeneasca dupa gust.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Piept de curcan la cuptor

    Piept de curcan la cuptor

    Pieptul de curcan se aseaza intr-o tava, se condimenteaza cu sare si piper, se presara cimbrul si se da la cuptor. ... (mai mult)

    Citeste
  • Medalion de curcan

    Medalion de curcan

    Carnea de curcan se taie in felii si se bat cu un ciocan de lemn. Separat, intr-un bol se bat ouale impreuna cu sare, ... (mai mult)

    Citeste
  • Salata de mere

    Salata de mere

    Merele se curata de coaja, se taie sferturi si se scot samburii, apoi se taie in felii de un cm grosime. Vinul cu apa se... (mai mult)

    Citeste
  • Pulpe de curcan la cuptor

    Pulpe de curcan la cuptor

    Intr-un castron, se amesteca chimenul, bulionul, usturoiul pisat, untul topit, putina supa de pui si otetul. Se pun ... (mai mult)

    Citeste
  • Snitel de curcan

    Snitel de curcan

    Se taie cu atentie pieptul de curcan. Fileurile obtinute se bat putin cu ciocanul. Apoi, radeti coaja de la o lamaie, ... (mai mult)

    Citeste
  • Ciorba de gaturi de curcan

    Ciorba de gaturi de curcan

    Curatam legumele si te tocam in cubulete, iar gaturile de curcan le spalam si le portionam. Folosim o oala in care lasam... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))