Lapte de pasare
Ingrediente:
1 l de lapte 4 oua 20 g faina 40 g de zahar 30 g zahar vanilat vanilie sare
Mod de preparare:
Mai intai se separa albusurile celor 4 oua, de galbenusuri si se pun in boluri separate. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat, pana devin cremoase, apoi se adauga faina si vanilia. Laptele se pune la fiert, iar intre timp se bat albusurile spuma, cu un varf de sare. Cand a inceput sa dea in clocot laptele, cu o lingura, se iau mici bulgari de albus si se pun in lapte. Se tin putin, cam 4 minute, apoi se scot cu o spumiera si se aseaza intr-un vas. In laptele in care au fiert bulgarii de albus se toarna compozitia de galbenusuri si se amesteca mereu, pana ce incepe sa se ingroase, si devine totul o crema. Crema de lapte se aseaza in boluri, iar deasupra se decoreaza cu bulgari de albus. Se serveste rece.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Ciorba de potroace
Mai intai, carnea de pasare, adica aripi, gat, cap sau pipote, se spala si se pun la fiert. Apoi tocam legumele marunt, ... (mai mult)
Citeste -
Pizza Quatro Stagioni
Aluatul se imparte in 10 portii. Ciupercile se scurg, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Salamul se curata de... (mai mult)
Citeste -
Pate de ficat de casa
Ficatul se curata si se spala bine, apoi se prajeste intr-o tigaie. Cepele se spala si se toaca marunt, fiind si ele ... (mai mult)
Citeste -
Piftie de cocos
Cososul se curata bine si se spala, apoi se portioneaza in bucati mai mici. Se pune o oala cu apa la fiert, in care s-a ... (mai mult)
Citeste -
Spanac cu lapte
Usturoiul se curata si se toaca marunt, apoi se pune in tigaia cu ulei incins. Peste el se adauga spanacul tocat si 200 ... (mai mult)
Citeste -
Budinca de paine
Franzela se feliaza si se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Fiecare felie de paine se va inmuia in amestecul din oua ... (mai mult)
Citeste







