Lapte de pasare

Foto - Lapte de pasare
Complexitate: usor Timp de preparare: 60 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

1 l de lapte 4 oua 20 g faina 40 g de zahar 30 g zahar vanilat vanilie sare

Mod de preparare:

Mai intai se separa albusurile celor 4 oua, de galbenusuri si se pun in boluri separate. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat, pana devin cremoase, apoi se adauga faina si vanilia. Laptele se pune la fiert, iar intre timp se bat albusurile spuma, cu un varf de sare. Cand a inceput sa dea in clocot laptele, cu o lingura, se iau mici bulgari de albus si se pun in lapte. Se tin putin, cam 4 minute, apoi se scot cu o spumiera si se aseaza intr-un vas. In laptele in care au fiert bulgarii de albus se toarna compozitia de galbenusuri si se amesteca mereu, pana ce incepe sa se ingroase, si devine totul o crema. Crema de lapte se aseaza in boluri, iar deasupra se decoreaza cu bulgari de albus. Se serveste rece.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Ciorba de potroace

    Ciorba de potroace

    Mai intai, carnea de pasare, adica aripi, gat, cap sau pipote, se spala si se pun la fiert. Apoi tocam legumele marunt, ... (mai mult)

    Citeste
  • Pizza Quatro Stagioni

    Pizza Quatro Stagioni

    Aluatul se imparte in 10 portii. Ciupercile se scurg, se trec prin jet de apa rece si se taie lame. Salamul se curata de... (mai mult)

    Citeste
  • Pate de ficat de casa

    Pate de ficat de casa

    Ficatul se curata si se spala bine, apoi se prajeste intr-o tigaie. Cepele se spala si se toaca marunt, fiind si ele ... (mai mult)

    Citeste
  • Piftie de cocos

    Piftie de cocos

    Cososul se curata bine si se spala, apoi se portioneaza in bucati mai mici. Se pune o oala cu apa la fiert, in care s-a ... (mai mult)

    Citeste
  • Spanac cu lapte

    Spanac cu lapte

    Usturoiul se curata si se toaca marunt, apoi se pune in tigaia cu ulei incins. Peste el se adauga spanacul tocat si 200 ... (mai mult)

    Citeste
  • Budinca de paine

    Budinca de paine

    Franzela se feliaza si se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Fiecare felie de paine se va inmuia in amestecul din oua ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))