Crema de portocale
Ingrediente:
6 oua 1 si 1/4 pahar zahar pudra 2 linguri faina 50 g unt 1 l lapte 2 portocale 1-2 lingurite esenta de rom
Mod de preparare:
Se roade coaja de portocala, se amesteca cu 100 ml din cantitatea de lapte de mai sus si dupa vreo 30 minute se strecoara. Separat se freaca galbenusurile cu zaharul si faina si se adauga laptele, si cel aromat cu portocala si se fierbe la foc slab, amestecand continuu pana cand compozitia se ingroasa. Se ia de pe foc, se aromeaza cu esenta de rom dupa gust si se incorporeaza albusurile batute spuma tare. Dupa ce s-a racit crema, se pun in ea bucatele mici de portocala tocate marunt. Desertul se toarna in cupe sau cesti si se da la frigider. Inainte de a se servi, se infig in crema jumatati de felii de portocala.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sos de portocale
Se rade coaja de la portocale, apoi se extrag sucul de portocale si zeama de lamaie. Intr-un vas se fierbe zaharul ... (mai mult)
Citeste -
Tort de portocale
Faramam biscuitii si ii amestecam cu untul ce a fost topit, adaugam si zaharul si turnam lapte, cat cuprinde, rezultand ... (mai mult)
Citeste -
Mousse de portocale
Intr-un bol, vom pune gelatina si vom turna peste ea, sucul de portocale, proaspat stors. Pornim focul si punem vasul cu... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu portocale
Se pune la incalzit cuptorul la o temperatura de 200 de grade. Se cerne faina cu praful de copt. Intr-un castron, se ... (mai mult)
Citeste -
Sufleu de portocale
Intr-un vas, se topeste untul, iar cand incepe sa clocoteasca se presara faina si se toarna laptele care a fost incalzit... (mai mult)
Citeste -
Cheesecake cu portocale
Pentru inceput se prepara blatul mixand intr-un bol, galbenusurile celor doua oua impreuna cu zaharul si untul, iar cand... (mai mult)
Citeste







