Hrean la borcan
Ingrediente:
5 radacini de hrean 400 ml otet 200 ml apa 50 gr zahar 20 gr sare
Mod de preparare:
Hreanul se curata de coaja, se spala bine si se rade pe razatoarea mare. Peste hreanul ras, se adauga sarea si zaharul, se amesteca bine, apoi, sa aseaza totul in borcane mai mici. Intre timp se fierbe intr-o oala apa si otetul. Cand da in clocot, fluidul se toarna peste borcanele cu hrean. Odata umplute, acestea sunt sigilate si date la rece. Hreanul este ideal la salate sau fripturi.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Hrean in otet
Hreanul se curata si se da pe razatoare. Se adauga peste el sarea si zaharul, se amesteca bine, apoi se aseaza intr-un ... (mai mult)
Citeste -
Gogosari in otet
Gogosarii se taie in patru, se spala si se scurg de apa. Se amesteca otetul cu zaharul si uleiul, adaugam apoi boabele ... (mai mult)
Citeste -
Sos de hrean
Hreanul se da pe razatoare si se pune intr-un bol. Peste el, se presara sarea si zaharul, apoi punem iautrul si smantana... (mai mult)
Citeste -
Rosii murate
Se spala rosiile bine, dar si patrunjelul. Apoi se pragatesc borcanele in care vor fi puse rosiile, se spala bine si se ... (mai mult)
Citeste -
Varza murata
Varza se curata de primele foi exterioare, se pun in butoiul mare pentru varza, strecurandu-se cate o bucata de hrean. ... (mai mult)
Citeste -
Salata din sfecla rosie
Sfecla rosie se fierbe in apa cu sare, se curata si se taie in felii subtiri cu un cutit. Sfecla se poate coace la ... (mai mult)
Citeste







