Dulceata de portocale
Ingrediente:
800 g portocale decojite 1 mar coaja de la o portocala 400 g zahar
Mod de preparare:
Se spala portocalele si se curata de coaja! Se pastreaza doar coaja de la o portocala rasa! Se taie marul si se pune intr-o oala impreuna cu portocalele si zaharul. Se pun la fiert si se mai amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. Se adauga si coaja de portocala si se mai lasa la fiert timp de 5-8 minute! Cand sunt gata, se stinge focul si se lasa la racit. Apoi, se depoziteaza in borcane!
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Dulceata de banane
Se curata bananele de coaja si se taie felii. Se pun intr-o cratita impreuna cu zeama de lamaie, sucul de portocale, ... (mai mult)
Citeste -
Sos de portocale
Se rade coaja de la portocale, apoi se extrag sucul de portocale si zeama de lamaie. Intr-un vas se fierbe zaharul ... (mai mult)
Citeste -
Mousse de portocale
Intr-un bol, vom pune gelatina si vom turna peste ea, sucul de portocale, proaspat stors. Pornim focul si punem vasul cu... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu portocale
Se pune la incalzit cuptorul la o temperatura de 200 de grade. Se cerne faina cu praful de copt. Intr-un castron, se ... (mai mult)
Citeste -
Flan de portocale
Doua dintre portocale se curata de coaja, iar cea de-a treia se da pe razatoare. Intr-o cratita se toarna lapetele, ... (mai mult)
Citeste -
Pastrav cu portocale
Pestele se spala si se asezoneaza cu sare si piper, apoi se ung cu unt si se umplu cu felii de portocala si putina coaja... (mai mult)
Citeste







