Compot de rubarba
Ingrediente:
6 cani de rubarba tocata 1 cana zahar 1 lingurita sare coaja de lamaie coaja de portocala 2 cani vin alb
Mod de preparare:
Intr-o cratita mare, se pune zaharul, vinul, coaja de la o portocala si coaja de la o lamaie. Se incalzesc pana incep sa fiarba, amestecand bine sa se dizolve zaharul. Intr-un vas se pune rubarba impreuna cu o lingurita de sare. Se lasa deoparte siropul obtinut, putin ingrosat, si se toarna peste rubarba. Se lasa sa se raceasca si apoi se baga la frigider.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura cu rubarba
Se spala si se curata rubarba, apoi se taie cubulete. Intr-un castron, se pun ouale impreuna cu zaharul. Se bat cu ... (mai mult)
Citeste -
Compot de afine
Afinele spalate se pun in borcane de sticla, peste ele se adauga zaharul si se umplu borcanele cu apa, apoi se acopera ... (mai mult)
Citeste -
Compot din fructe uscate
Intr-un vas mai mare, punem fructele la fiert, acoperite cu 3 litri de apa. Adaugam peste ele miere, dupa gust si cativa... (mai mult)
Citeste -
Compot de pere
Perele se spala, se curata de coaja si se scot semintele si se taie felii. Scortisoara se macina. Merele se fierb in 2 ... (mai mult)
Citeste -
Compot de zarzare
Se spala bine zarzarele si se introduc in borcane. Apoi se topeste zaharul, iar siropul rezultat se toarna peste ... (mai mult)
Citeste -
Compot de caise
Se spala caisele si se desfac in doua jumatati si se pun in borcane impreuna cu 4 linguri de zahar in fiecare. Apoi, se ... (mai mult)
Citeste







