Ciorba de praz
Ingrediente:
2-3 fire praz 1 ceapa mica 1 morcov 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 cartof 4-5 rosii mari 2 linguri orez 1 lingura ulei de masline zeama de lamaie 4-5 linguri iaurt dietetic sare piper
Mod de preparare:
Se curata prazul, ceapa si celelalte legume; se spala si se taie cubulete. In oala de gatit, se pune uleiul cu o cana de apa, se incinge si se adauga toate legumele taiate si orezul spalat. Se inabusa 10 minute, pe foc mic, pana se inmoaie putin, se adauga 2 litri de apa si se lasa sa fiarba 20 de minute. Cand toate sunt fierte, se ia oala de pe foc si se potriveste de sare si piper. Se amesteca iaurtul cu zeama de lamaie si se pune in fiecare farfurie la masa.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Mancare de praz
Se curata cartofii si se taie in felii subtiri. Intr-o cratita, se pune prazul curatat si se lasa la prajit timp de 10 ... (mai mult)
Citeste -
Supa crema de praz
Cartofii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata, se taie in cubulete si se vor folozi la ... (mai mult)
Citeste -
Tocana de praz cu masline
Legumele se spala bine si se scurg de apa. Prazul si morcovul se toaca rondele, rosiile in cubulete, iar ardeii in fasii... (mai mult)
Citeste -
Mancare de praz cu masline
Se taie prazul in felii subtiri. Apoi, se taie si rosiile. Se pune la fiert pieptul de pui timp de 25-30 de minute! ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de curcan
Se spala si se taie 3 bucati de carne de curcan. Apoi, se pun la prajit in ulei de masline pana devin aurii. Se taie ... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu praz
Prazul se curata, se taie rondele si se claeste in unt incins. Peste el aduagam laptele si mustarul, apoi condimentam cu... (mai mult)
Citeste







