Placinta cu praz
Ingrediente:
1/2 pachet de foi de placinta 3 fire de praz 200 g branza 100 ml lapte 350 g unt 1 ou smantana mustar sare piper
Mod de preparare:
Prazul se curata, se taie rondele si se claeste in unt incins. Peste el aduagam laptele si mustarul, apoi condimentam cu sare si piper si amestecam continuu, timp de 3 minute. Cand s-au incorporat ingredinetele, se opreaste focul si se lasa putin sa se raceasca. Intindem apoi foile de placinta, le ungem cu unt si le asezam intr-o tava mai inalta. Peste foi turnam compozitia si presaram deasupra branza rasa. Cu ajutorul colturilor foilor de aluat, care au ramas in afara tavii, se acopera umplutura, iar la finat, se unge suprafata placintei cu oul batut si amestecat cu o lingura de smantana si un praf de sare. Placinta se lasa la cuptor cam 40 de minute, se scoate din cuptor si se poate servi imediat, sau rece.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Mancare de praz
Se curata cartofii si se taie in felii subtiri. Intr-o cratita, se pune prazul curatat si se lasa la prajit timp de 10 ... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu iaurt
Se toarna iaurtul intr-un castron si se amesteca cu untul, ouale batute, faina si praful de copt. Se pune o foaie de ... (mai mult)
Citeste -
Supa crema de praz
Cartofii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare. Cand sunt gata, se taie in cubulete si se vor folozi la ... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu branza sarata
Intr-un bol, faramam branza cu o furculita, apoi adaugam 3 oua ce au fost batute inainte si mararul tocat marunt. Foile... (mai mult)
Citeste -
Pachetele de primavara
Se pune la incins, intr-o tigaie 2-3 linguri de ulei, peste care se pune carnea de pui la calit. Cand incepe sa se ... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu branza de oaie
Mai intai mixam cele 3 oua impreuna cu uleiul, cam trei linguri si laptele. Branza o pasam cu ajutorul unei furculite, ... (mai mult)
Citeste







