Pachetele de primavara
Ingrediente:
1 varza mica alba 2 morcovi 2 ardei grasi 2 catei de usturoi 300 g carne tocata de pui 1 fir de praz 5 ciuperci 300 ml ulei 1 pachet foi de placinta subtiri sare piper
Mod de preparare:
Se pune la incins, intr-o tigaie 2-3 linguri de ulei, peste care se pune carnea de pui la calit. Cand incepe sa se rumeneasca, se vor adauga morcovii, varza, usturoiul, ciupercile si cei 2 ardei, toate taiale in felii subtiri. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa totul la inabusit. Cand e gata, compozitia este pregatita a fi folosita la umplerea pachetelelor. Intre timp se desfac foile de placinta, se intind si se taie in patrate egale. Se pune peste fiecare patratel de foaie cate o lingura de umplutura, iar colturile aluatului se vor uni pe diagonala, apoi se ruleaza, rezultand un rulou bine inchis. Pachetelele, gata umplute, se vor praji in ulei incins, pentru 3 minute. Se servesc ca atare sau insotite de un sos dulce sau acrisor, dupa preferinte.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Inghetata de vanilie
Zaharul, sarea si zaharul vanilat se amesteca cu frisca nebatuta, pana cand acesta se dizolva complet. Se toarna ... (mai mult)
Citeste -
Crema de zahar ars
Se arde zahar (200 g) intr-o cratita rezistenta. Cand devine brun inchis se invarteste vasul, ca sa se imbrace tot in ... (mai mult)
Citeste -
Tarte cu fructe
Praful de biscuiti, zaharul si untul fierbinte se amesteca bine cu aceasta compozitie se tapeteaza forma de tarta, ... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu banane
Faina se cerne si masoara dupa care se pune in castron. Fara sa se atinga cu mana, grasimea se incorporeaza cu cutitul, ... (mai mult)
Citeste







