Articole

Cum depozitam corect fructele si legumele

Foto - Cum depozitam corect fructele si legumele
Publicat duminica, 27 ianuarie 2013, 14:16
Cum depozitam corect fructele si legumele 5.00 5 1 vot / pareri

Depozitarea fructelor si legumelor.

Cumpararea produselor alimentare: primul lucru si cel mai important este sa ne amintim ca intotdeauna sa cumparam cele mai frumoase si mai proaspete produse alimentare. Pentru acest lucru este important sa avem intotdeauna rabdare la cumparaturi.

Gatirea: niciodata sa nu gatim alimentele mult prea rau. De cele mai multe ori este bine sa le gatim exact cat este indicat pe ambalaj. De exemplu, atunci cand pregatim legume, cum ar fi fasolea verde sau sparanghelul, este bine sa le adaugam in apa clocotita pentru cateva minute ca mai apoi sa le adaugam intr-o baie de apa rece ca gheata, pt a-si pastra culoarea naturala, vie si luminoasa.

Pastrarea alimentelor: cele mai multe alimente trebuie pastrate la frigider, dar in cazul in care acestea nu sunt puse in frigider in mod corespunzator, atunci exista posibilitatea ca ele sa se ofileasca, sa-si schimbe culoarea sau sa se strice. Ierburile sunt exemplul perfect. Cand cumparam ierburi proaspete, ar trebui sa le taiem coada aceastora, ca la flori, si pastrate intr-o punga de plastic. Apoi, le asezam pe raftul de mijloc aproape de partea din fata a frigiderului pentru a fi siguri ca plantele sa nu se congeleze. Aceste legume proaspete ar trebui pastrate in pungi de plastic, depozitate in sertarele de legume din frigider. Salata sau verdeata ar trebui invelite in prosoape de hartie umede si puse intr-o punga de plastic, iar depozitarea acestora intr-un sertar.

Parerile utilizatorilor

Articole asemanatoare

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))