Articole

Tot ce trebuie sa stiti despre carnea de curcan

Foto - Tot ce trebuie sa stiti despre carnea de curcan
Publicat joi, 14 martie 2013, 10:28
Tot ce trebuie sa stiti despre carnea de curcan 5.00 5 1 vot / pareri

Pana de curand, carnea de curcan a fost considerata principalul fel de mancare la festivitati cum ar fi Pastele sau Ziua Recunostintei! Este gustoasa, are foarte putina grasime si nu contine colesterol! Bogata in proteine, carnea de curcan poate fi preparata ca si carnea de pui! Acest tip de carne poate fi gasita in supermarket-uri, la piata si este o sursa de proteine, vitamine B, biotina si acid folic, dar si minerale precum: fosfor, potasiu, magneziu, fier si zinc.

Carnea de curcan poate fi gasita sub diferite forme: afumata, sunca, friptura, piept de curcan sau pateu. Se potriveste perfect cu legumele proaspete! Poate fi fripta, prajita sau umpluta cu diverse alimente. Intotdeauna umplutura pentru curcan trebuie pregatita separat, inainte, deoarece grasimea care se va inmuia are textura sub forma de pasta.

Pentru a face o buna alegere, cand alegeti carnea de curcan, trebuie sa tineti cont de cateva aspecte: pielea sa fie moale, sa nu aiba pete rosii, sa fie ferma.

Carnea de curcan este un produs de inalta performanta atat pentru producatori, cat si pentru consumatori. Productia mondiala de carne de curcan se invarte in jur de 4 milioane de tone, reprezentand 9% din productia mondiala de pasari de curte. Statele Unite sunt cel mai important producator cu mai mult de 55% din productia totala, urmate de Franta, cu 15%. Principalii importatori sunt: Mexic, Rusia, Germania si Africa de Sud. Carnea de curcan nu este destinata numai pentru sarbatoril, ci face parte din dieta zilnica a populatiei.

Carnea de curcan este slaba, usor de digerat si saraca in grasimi si colesterol. Aportul caloric este moderat, 130 de grame de carne are 100 de calorii. Este ideala pentru persoanele care doresc o masa usoara si gustoasa!

Ca si in cazul celorlalte tipuri de carne, continutul de fier din carnea de curcan este absorbit si bogat in potasiu si magneziu. Prin urmare, carnea de curcan este un aliat valoros pentru mentinerea fermitatii pielii si pentru sanatate!

Chiar daca acest tip de carne este de o calitate deosebita, atunci cand este prajita este nevoie de o atentie sporita! Curcanul poate fi umplut cu diferite ingrediente: stafide si alte fructe uscate, cirese, fructe de padure, ananas, prune sau mere, oua fierte, masline si diverse legume.

Carnea de curcan poate fi gasita pe piata sub diverse forme congelata ( sub forma de bucati sau intreaga). Curcanul trebuie pastrat in ambalajul original, in frigider sau in congelator! Poate fi dezghetata in frigider sau in cuptorul cu microunde, nu la temperatura camerei. Apoi, asigurati-va ca il gatiti corect!

Parerile utilizatorilor

Articole asemanatoare

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))