Articole

Cel mai scump meniu din lume

Foto - Cel mai scump meniu din lume
Publicat luni, 5 noiembrie 2012, 15:22
Cel mai scump meniu din lume 5.00 5 1 vot / pareri

Cati dintre voi nu v-ati intrebat cat ar costa o masa romantica, o cina in doi de Valentine’s Day. Nu, nu este devreme sa vorbim despre aceasta zi importanta pentru majoritatea indragostitilor de pe tot mapamondul. Pentru a face impresie, trebuie sa avem grija ca orice detaliu sa fie bine pus la punct. Intradevar, o masa “gourmet“ servita de catre cei mai buni bucatari ai lumii, intr-un loc special, scoate si ceva banuti din buzunarul fiecarui indragostit.

Restaurantul Dome din Bankok, Thailanda, a fost denumit restaurantul cu cel mai scump meniu pentru Ziua Indragostitilor. Cei sapte bucatari care au preparat acest meniu scump, au zburat tocmai din Franta, Germania si Italia. Totodata, ingredientele folosite la prepararea lui au fost alese din toata lumea. In ceea ce ii priveste pe oaspetii de pe lista degustatorilor, acestia au fost intr-un numar de 15, si au fost alesi din toata Asia si Statele Unite ale Americii. Costul meniului a fost destul de scump, pretul acestuia ajungand la 30.000$, bacsisul nefiind inclus in pret.

Sa nu uitam de lista de vinuri, care si acestea au facut parte din cele mai scumpe soiuri de vin, totalul listei ajungand la un pret estimativ de 200.000$, acesta incluzand vinuri rare de Rothschild. Sampania fina si-a facut si ea loc. Una dintre cliente a fost intrebata despre ce parere are ea in legatura cu meniul si fara prea multe cuvinte, a fost scurta si la obiect “Nu ma pot opri din mancat“ a declarat ea. Pentru a avea idee despre ceea ce contine cel mai scump meniu din lume, ar fii bine sa urmarim lista de mai jos .

Creme Brulee de foie gras cu fasole Tonga - preparata de catre chef Alain Soliveres, servita alaturi de un vin Louis Roeder Cristal din 1990.

Tatara din carne de vita Kobe cu caviar Beluga Imperial si stridie Belons - preparat de catre chef Antoine Westermann, servit alaturi de un Krug Clos du Mesnil din 1995.

Picioruse rosii de raci cu infuzie de ciuperci Morel - preparat de catre chef Alain Soliveres, alaturi de un vin Le Montrachet din 1996

Homar osso Buczco - preparat de catre Jean-Michel Lorain, servit alaturi de un Chateau Palmer din 1987

Ravioli cu bibilici si branza burrata, cu reductie de manzat - preparat de catre Annie Feolde, servit alaturi de un Chateau Palmer din 1961

Sa de miel = preparat de catre Marc Meneau, servit alaturi de un Chateau Mouton Rothschild din 1959

Sorbet “Dom Perignon“

Suprema de porumbel en croute cu sos de ciuperci si cipollotti - preparata de Heinz Winkler, servita alaturi de un Chateau Haut – Brion din 1961

Obraji de vitel cu trufe - preparat de catre Heinz Winkler, servit alaturi de un Chateau Latour din 1955

Parerile utilizatorilor

Articole asemanatoare

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))