Articole

Cele mai bune 10 restaurante din lume

Foto - Cele mai bune 10 restaurante din lume
Publicat sambata, 30 martie 2013, 16:59
Cele mai bune 10 restaurante din lume 5.00 5 1 vot / pareri

Primul restaurant pe lista este Masa din New York, unde un meniu variaza intre 350-450 de euro! Restaurantul este situat in inima Manhattan-ului si este considerat cel mai bun restaurant de sushi din New York!

Al doilea pe lista este Alain Ducasse au Plaza Athenee, situat in Paris! La a 10-a aniversare a sa, Alain Ducasse au Plaza Athenee a vrut sa surprinda si sa revina la tehnica de baza. Aceasta serveste doar pentru descoperirea aromei naturale. Preturile pornesc de la 360 de euro!

L'Arpege, situat in Franta la Paris, este restaurantul lui Alain Passard, bucatarul specializat in decorari cu legume in cele mai inovatoare moduri. O degustare costa in jur de 340 de euro, iar un meniu a la carte este minimum 180 de euro!

Aragawa nu este, cu siguranta, cunoscut pentru decorul sau! Este situat in Tokyo, Japonia, in subsolul unei cladiri de birouri! Nu beneficiaza de valet la intrare si nici de un decor extravagant, dar se remarca prin preparatele sale delicioase! Aici, cheltuiala minima de persoana este de 300 de euro!

Le Bernardin detine 3 stele Michelin si este un restaurant exclusiv de peste si fructe de mare, condus de bucatarul-sef francez Eric Ripert. Acest restaurant are un tarif fix de 250 de euro si este foarte apreciat pentru preparatele sale gatite cu foarte mare atentie si precizie!

Solo Per Due sau in traducere "doar pentru doi" este cel mai mic restaurant din lume! Acesta este situat langa Vacone, Italia! Consumatia minima de persoana este de 250 de euro! Acest restaurant are o singura masa dedicata celor doua persoane care au facut rezervare! Prin urmare, nu exista asteptare si nici cozi, toata atentia este acordata celor doua persoane. Aceasta caracteristica l-a facut atat de celebru si a devenit o experienta unica pentru vizitatori!

The French Laundry, situat in Yountville, California, si semnifica spalatorie in limba franceza! Proprietarul si bucatarul-sef este Thomas Keller. Acest restaurant face parte din primele cele mai bune 50 de restaurante din lume. Meniul este fix, 205 dolari!

Sketch este un restaurant din Londra unde cina este 170 de euro si este specializat in bucataria avant-garde si are 4 camere diferite, situate in aceasi cladire. Chelnerii sunt imbracati de designeri celebrii, iar renumitul bucatar Pierre Gagnaire isi desfasoara activitatea aici!

Restaurantul Testuya din Sidney este inspirat de filozofia japoneza si foloseste intotdeauna alimente de sezon (la fel ca toate restaurantele mari). Acesta a fost votat cel mai bun restaurant in anul 2009 de Ghidul restaurantelor australiene si a fost evaluat de Relais & Chateaux. Meniul porneste de la pretul de 165 de euro!

Gordon Ramsay, localizat in Londra, detine 3 stele Michelin! Meniul porneste de la 150 de euro si este format din 7 platouri. Gordon Ramsay este un renumit bucatar britanic care a devenit o importanta figura in gastronomia engleza!

Parerile utilizatorilor

Articole asemanatoare

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))