Articole
Cele mai bune vinuri pentru gatit
Vinul Rosu
In timpul fermentatiei, coaja strugurilor negrii dau culoare vinului. Preparatele din carne de vita, miel, sau de vitel, impun adesea folosirea vinului rosu. De exemplu, Cabernet Sauvignon este un vin foarte potrivit pentru a da o aroma bogata carnii si de a face preparatul culinar mult mai savuros. Un vin rosu ca Chianti, este folosit in principal la prepararea sosurilor rosii. Alegerea potrivita pentru supele din radacinoase sau supa de vita este un vin corpulent. Vinul rosu sec este o alegere potrivita pentru multe retete. Luati in considerare utilizarea vinului in preparatele traditionale, regionale, cum ar fi vinul Italian pentru retete italienesti sau vinul frantuzesc pentru retetele frantuzesti. Unele vinuri rosii sunt potrivite pentru gatit: Pinot Noir, Syrah si Zinfandel.
Vinul Alb
Pielea strugurilor este scoasa pentru a produce un vin alb incolor. Vinul alb este de obicei folosit in prepararea unor retete ce contin carne de pui, legume si fructe de mare. Principalele topuri de vin alb sunt Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling Chenin Blanc, Pinot Gris, Viognier si Gewurztraminer. Vinul alb este usor alcoolizat, usor dulce, ingrediente “componente naturale pentru dulceata vinului“ ce nu vor face ca preparatul principal sa-si piarda gustul. Vinul alb sec este recomandat in prepararea supelor de fructe de mare, sosuri crema dulci, si nu in ultimul rand pentru deserturi. Sauvignon Blanc, Chardonnay Chenin Blanc sunt utilizate in mod obisnuit in marinare sau de a face sosuri pentru fucte de mare si carne de pui.
Vinul de orez
Vinul de orez este facut din fermentarea de amidon de orez, care este transformat in zahar. Acesta este utilizat in prepararea mancarurilor chinezesti si japoneze pentru a adauga aroma la sosuri si de a actiona in caliate de acid in marinate. Bucatarii japonezi folosesc sake ( vin sec ) si Mirin ( vin dulce ) pentru gatit. Shaoxing si orez Huangjiu sunt ingrediente ce sunt folosite in preparetele chinezesti si nu in ultimul rand, castiga popularitate in mancarurile occidentale, precum si pentru a completa anumite ingrediente folosite la carnea de vita si fructele de mare.
Vinul alcoolizat
Vinul alcoolizat, se adauga pentru a dezvolta arome intense, care pot varia de la sec la duce. Categoriile de vin alcoolizat sunt Madeira, Marsala, Sherry, Port si Vermut. Madeira este adesea folosit in retetele frantuzesti pentru a face sosuri si marinate pentru carnea de porc si de pui. Pentru preparatele culinare italienesti Marsala este folosit la prepararea unor sosuri si deserturi precum tiramisu. Port este un vin dulce alcoolizat corespunzator pentru preparatele cu fructe de mare si deserturi, deserturi de fructe avand plante ce pot solicita un Vermut dulce pentru a face un mare puls. Asigurati-va ca alegeti categoria corespunzatoare pentru un preparat culinar, deoarece vinurile imbogatite cu alcool dezvolta o aroma puternica.
Parerile utilizatorilor
Articole asemanatoare
-
Cel mai scump meniu din lume
Cati dintre voi nu v-ati intrebat cat ar costa o masa romantica, o cina in doi de Valentine’s Day. Nu, nu este devreme... (mai mult)
Citeste -
Top 10 bucatari ai lumii
Cei mai buni bucatari ai lumii In zilele noastre, bucatarii au devenit foarte populari si faimosi, datorita talentului ... (mai mult)
Citeste -
Celebrul bucatar Jamie Oliver
Jamie Oliver, de profesie bucatar, i-a detronat pe cei mai populari bucatari britanici. La doar 27 de ani, a reusit sa ... (mai mult)
Citeste -
Cum pierzi in greutate fara efort
De cele mai multe ori suntem convinsi ca pentru a pierde in greutate, trebuie facute sacrificii enorme, fara sa ne ... (mai mult)
Citeste -
Cea mai buna inghetata din lume
Cele mai bune magazine de inghetata “Gelaterii“ din lume Giuseppe Ricci, Madrid, Spania Dragoste la prima ... (mai mult)
Citeste -
Filme culinare recomandate
Ei bine, dupa cum stiti, atunci cand urmarim un film bun, nu ezitam sa nu rontaim ceva care sa mearga impreuna cu ... (mai mult)
Citeste