Paine de malai

Foto - Paine de malai
Complexitate: usor Timp de preparare: 120 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

250 g faina alba 300 g malai 20 g drojdie 20 ml ulei sare

Mod de preparare:

Faina de malai se amesteca impreuna cu cea de grau, se pune drojdia dizolvata in apa calda, sarea, apa calda si uleiul pentru a omogeniza totul. Se framanta bine si se lasa la crescut timp de o jumatate de ora. Odata crescut, aluatul se muleaza in forma specifica painii rotunde, se aseaza pe o tava si se mai lasa la crescut. Apoi se coace in cuptor, stand cam 30 de minute. Cand e gata, se unge deasupra cu putina apa si se acopera cu un servet, pentru a o mentine crocanta.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Cartofi in crusta de malai

    Cartofi in crusta de malai

    Pentru prepararea cartofilor trebuie mai intai sa-i curatam de coaja, il spalam si ii taiem in felii mai mari. Odata ... (mai mult)

    Citeste
  • Somon prajit cu malai

    Somon prajit cu malai

    Pregatim pestele, curatandu-l si spalandu-l bine, apoi il taiem in felii. Se condimenteaza toate feliile rezultate, cu ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu malai

    Prajitura cu malai

    Se amesteca malaiul cu laptele. Se bat ouale si se amesteca cu untul si zaharul. Apoi, se adauga praful de copt. Se ... (mai mult)

    Citeste
  • Tochitura moldoveneasca

    Tochitura moldoveneasca

    Se ia o tigaie in care se pun slanina, pastrama si carnatii taiati si se prajesc fara ulei, fiind suficienta grasimea ... (mai mult)

    Citeste
  • Paine cu ou

    Paine cu ou

    Intr-un bol se pune laptele, iar in altul se adauga ouale batute. Se ia cate o felie de paine si se trece succesiv prin ... (mai mult)

    Citeste
  • Bruschete cu somon

    Bruschete cu somon

    Se prajesc feliile de paine in usturoi tocat sau pisat! Se curata rucola, se taie o portocala, branza si se pun pe ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))