Paine de malai
Ingrediente:
250 g faina alba 300 g malai 20 g drojdie 20 ml ulei sare
Mod de preparare:
Faina de malai se amesteca impreuna cu cea de grau, se pune drojdia dizolvata in apa calda, sarea, apa calda si uleiul pentru a omogeniza totul. Se framanta bine si se lasa la crescut timp de o jumatate de ora. Odata crescut, aluatul se muleaza in forma specifica painii rotunde, se aseaza pe o tava si se mai lasa la crescut. Apoi se coace in cuptor, stand cam 30 de minute. Cand e gata, se unge deasupra cu putina apa si se acopera cu un servet, pentru a o mentine crocanta.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Cartofi in crusta de malai
Pentru prepararea cartofilor trebuie mai intai sa-i curatam de coaja, il spalam si ii taiem in felii mai mari. Odata ... (mai mult)
Citeste -
Somon prajit cu malai
Pregatim pestele, curatandu-l si spalandu-l bine, apoi il taiem in felii. Se condimenteaza toate feliile rezultate, cu ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu malai
Se amesteca malaiul cu laptele. Se bat ouale si se amesteca cu untul si zaharul. Apoi, se adauga praful de copt. Se ... (mai mult)
Citeste -
Tochitura moldoveneasca
Se ia o tigaie in care se pun slanina, pastrama si carnatii taiati si se prajesc fara ulei, fiind suficienta grasimea ... (mai mult)
Citeste -
Paine cu ou
Intr-un bol se pune laptele, iar in altul se adauga ouale batute. Se ia cate o felie de paine si se trece succesiv prin ... (mai mult)
Citeste -
Bruschete cu somon
Se prajesc feliile de paine in usturoi tocat sau pisat! Se curata rucola, se taie o portocala, branza si se pun pe ... (mai mult)
Citeste







