Biscuiti fragezi
Ingrediente:
400 g faina 250 g unt 150 g zahar pudra 150 g ciocolata amaruie sare
Mod de preparare:
Intr-un bol cernem faina, peste ea adaugam untul ce a stat la temperatura camerei, o lingurita de sare si zaharul pudra. Toate acestea le amestecam, apoi le framantam cu mainile, pana ce ingredientele s-au incorporat de tot. Aluatul obtinut il tinem in jur de o ora la frigider, apoi il intindem intr-o foaie mare de grosimea unui deget si formam biscuitii, fie cu un cutit, fie cu ajutorul formelor de fursecuri. Ungem o tava cu putin unt in care asezam biscuitii, ii patrundem cu o furculita, din loc in loc si ii dam la cuptor timp de 40 de minute. Cand sunt gata, ii lasam sa se raceasca, iar intre timp topim ciocolata, pe care o vom folosi pentru a glazura biscuitii.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura cu mere si biscuiti
Merele se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita, la calit, impreuna cu zaharul si apa. Cand sucul merelor se lasa pe... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu biscuiti si budinca
Preparam crema pentru care mixam cele 3 galbenusuri, impreuna cu zaharul, amidonul si laptele. Turnam amestecul intr-o ... (mai mult)
Citeste -
Salam de biscuiti de post
Topim mai intai margarina in bain-marie, iar intr-o alta oala fierbem apa impreuna cu zaharul, cat sa se dizolve ... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu capsuni
Se sfaraman biscuitii si se amesteca cu unt. Se pun pe foc timp de 3 minute, apoi se pun in tava si se blasa deoparte. ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu branza
Se pun intr-o tava biscuitii sfaramati, apoi se adauga untul topit si se amesteca bine. Se baga in frigider si se lasa ... (mai mult)
Citeste -
Friptura de fazan
Fazanii se pastreaza intr-un loc racoros, 3-4 zile, pentru a se fragezi. Se curata de pene, se indeparteaza capul, ... (mai mult)
Citeste







