Tort cu nuca

Foto - Tort cu nuca
Complexitate: usor Timp de preparare: 70 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

Blat: 8 oua 200 g faina 20 g cacao 250 g zahar 20 ml ulei 100 g nuca macinata 1 praf de copt esenta de rom Crema: 300 g unt 200 g ciocolata amaruie 4 linguri cacao 200 g zahar 100 g nuca macinata esenta de rom Sirop: 150 ml apa 100 g zahar rom Glazura: 100 g ciocolata amaruie 50 g unt

Mod de preparare:

Blatul se prepara separand albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zahar si un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta si se toarna peste albusurile batute, se adauga faina, cacao, praf de copt si nuca. Amestecam totul, pana ce obtinem compozitia pentru blat. Asezam blatul intr-o tava si dam la cuptor pentru jumatate de ora. Intre timp pregatim crema mixand ciocolata topita cu untul si zaharul, cacao, nuca macinata si romul. Amestecam bine, pana cand obtinem o crema fina si consistenta. Cand blatul s-a facut si a stat sa se raceasca, il taiem in doua foi, il insiropam cu siropul realizat din apa fiarta cu zahar si rom. Intindem crema pe toata suprafata blatului, nivelam si asezam cealalta foaie a blatului. Peste tort intindem glazura racita, obtinuta din ciocolata topita si mixata cu untul si frisca si pusa la fiert cam 3 minute. Lasam tortul la frigider pentru 2 ore.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Tort de biscuiti

    Tort de biscuiti

    Intr-un bol, faramam biscuitii in bucati mai mici, adaugam si miezul de nuca, cacao si ciocolata topita. Separat, untul ... (mai mult)

    Citeste
  • Chec cu cocos

    Chec cu cocos

    Se bat ouale si se amesteca cu iaurtul de nuca de cocos si uleiul. Se amesteca bine si se adauga faina, praful de copt ... (mai mult)

    Citeste
  • Tort de mere cu crema de zahar ars

    Tort de mere cu crema de zahar ars

    Pentru tort, folosim o cratita cu pereti inalti, in care vom pune 150 g zahar si lingura de miere. Vom topi zaharul si ... (mai mult)

    Citeste
  • Tort mousse de ciocolata

    Tort mousse de ciocolata

    Galbenusurile se separa de albusuri si se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devin o crema pufoasa. ... (mai mult)

    Citeste
  • Spirale cu nuca

    Spirale cu nuca

    Se prepara pastele intr-o oala cu apa fiarta. Se vor fierbe cam 15 minute, dupa care se dau prin jet de apa rece, si se ... (mai mult)

    Citeste
  • Tort de mere

    Tort de mere

    Pentru inceput, curatam merele si le scoatem semintele si cotorul. Apoi punem o tigaie pe foc, unde topim untul cu 50 de... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))