Placinta dobrogeana
Ingrediente:
Aluat: 1 kg faina alba 150 ml ulei 500 ml apa calduta 1 praf de copt Umplutura: 500 g branza 200 g iaurt gras 200 g zahar 4 oua esenta de vanilie Decor: 400 gr iaurt gras 3 oua
Mod de preparare:
Aluatul se pregateste din toate ingredientele, amestecandu-le bine si framantandu-le. Se imparte apoi in 4 parti egale, urmand sa rezulte 4 foi subtiri, de placinta. Umplutura va fi rezultatul amestecului tuturor ingredientelor pentru crema. Se ia fiecare foaie de placinta, se unge mai intai cu putin ulei, apoi se pune umplutura doar pe jumatea supafetei foii. Se indoaie foaia pentru a acoperii umplutura, se lipesc bine marginile si se aseaza in tava de copt. Asa vom face cu toate foile. Cand terminam de umplut si de asezat in tava toate foile, deasupra lor vom adauga cele 3 oua batute, amestecate cu iaurtul gras si vom tine tava la cuptor aproximativ 45 de minute. Se poate servi calda, dar e delicioasa si rece.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Placinta cu iaurt
Se toarna iaurtul intr-un castron si se amesteca cu untul, ouale batute, faina si praful de copt. Se pune o foaie de ... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu branza sarata
Intr-un bol, faramam branza cu o furculita, apoi adaugam 3 oua ce au fost batute inainte si mararul tocat marunt. Foile... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu branza de oaie
Mai intai mixam cele 3 oua impreuna cu uleiul, cam trei linguri si laptele. Branza o pasam cu ajutorul unei furculite, ... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu mere
Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare, aruncand casuta cu seminte. Se amesteca cu zaharul, coaja rasa ... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu carne tocata
Ceapa verde o spalam si o tocam marunt, apoi, intr-un bol mai mare punem ceapa, carnea de pui si cele trei oua. ... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu dovleac
Se pune la fiert dovleacul. Cand este gata, se lasa sa se raceasca si se paseaza. Apoi, se aduaga ouale, zaharul ... (mai mult)
Citeste







