Cornulete cu gem
Ingrediente:
450 g faina 150 g zahar pudra gem de prune, visine sau caise 50 ml apa 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingura otet 2 plicuri praf de copt 4 linguri margarina
Mod de preparare:
Intr-un castron, se pune praful de copt peste care se adauga o lingura de otet, o lingura de margarina si se amesteca bine pana se incorporeaza. Se adauga, treptat, cate o lingura de faina, margarina, apa si esenta de vanilie. Aluatul obtinut se intinde pe o foaie de hartie presarata cu faina. Se taie in mici patrate in care se adauga o lingura de gem si se ruleaza. Cornuletele se baga la cuptor pentru 15 minute. Cand sunt gata se pudreaza cu zahar.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Cornulete cu gem si nuca
Aluatul se pregateste amestecand faina impreuna cu drojdia, sarea si zaharul. Peste ele se adauga untul moale, smantana,... (mai mult)
Citeste -
Cornulete cu untura
Cornuleltel le vom prepara amestecand mai intai untura impreuna cu smantana, zaharul si faina. Toate vor forma un aluat ... (mai mult)
Citeste -
Cornulete de post
Faina se amesteca impreuna cu drojdia, apa calda, 50 ml ulei, zaharul si sarea. Se framanta aluatul, se lasa la dospit, ... (mai mult)
Citeste -
Cornulete cu unt
Mai intai se mixeaza untul impreuna cu zaharul si ouale, se adauga zaharul vanilat, un praf de sare si smantana. Toate ... (mai mult)
Citeste -
Cornulete fragede
Intr-un castron, se pune margarina impreuna cu 7 linguri de apa, praf de copt, zeama de la o lamaie, o lingurita de sare... (mai mult)
Citeste -
Cornulete cu nuca
Intr-un bol, se pune faina impreuna cu nucile macinate si 75 grame zahar pudra. Dupa ce se amesteca bine, se adauga ... (mai mult)
Citeste







