Cheesecake cu capsuni
Ingrediente:
Blat: 400 g biscuiti simpli 200 g unt 70 g zahar pudra Crema: 250 ml frisca 400 g branza cremoasa 100 g smantana grasa 1 pliculet gelatina 150 g zahar vanilie 300 g capsuni
Mod de preparare:
Biscuitii se zdrobesc intr-un blender si se pun apoi intr-un bol. Peste acestia se adauga zaharul si untul ce a stat la temperatura camerei si se amestecat totul, rezultand o compozitie tare. Aceasta compozitie va reprezenta blatul prajiturii, intinzandu-l cu mainie, intr-o forma de tort si dandu-l la frigider, pentru un sfert de ora, timp in care se pregateste crema de branza. Intr-un bol, se pun: branza impreuna cu zaharul pudra si vanilia, adaugand treptat si smantana. Se mixeaza mereu, pentru a incorpora perfect ingredientele. Intr-un alt vas se bate frisca spuma, apoi se adauga si ea peste crema si se amesteca usor, iar la final se pune gelatina ce a stat la dizolvat timp de 10 minute, in 20 ml de apa cu zahar. Odata preparata si crema, se monteaza prajitura, intinzand peste blatul de biscuiti, crema de branza, iar deasupra se pun capsunile taiate jumatati, cat sa acopere toata suprafata prajiturii.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Mousse de capsuni
Intr-o cratita se pune un pahar cu apa, iar cand incepe sa fiarba, se adauga praful de gelatina. Se amesteca si se ... (mai mult)
Citeste -
Sirop de capsuni
Se fierbe apa cu zaharul 10 minute. Dupa ce siropul s-a racit, se amesteca cu zeama de capsuni, obtinuta astfel. Se ... (mai mult)
Citeste -
Milkshake capsuni
Se spala capsunile si se indeparteaza coada verde. Se pun in blender impreuna cu laptele, gheata si cele 2 lingurite de ... (mai mult)
Citeste -
Gem de capsuni
Capsunile se spala si se taie in jumatati, apoi se pun intr-o cratita mai mare. Peste ele se adauga zaharul si vanilia. ... (mai mult)
Citeste -
Banana split
Intr-o cupa de sticla ovala se aseaza o cupa de inghetata de vanilie si una de capsuni, iar peste acestea se aseaza ... (mai mult)
Citeste -
Capsuni glazurate cu ciocolata
Ciocolata se rupe in bucati si se pune la bain marie pentru a se topi usor. Peste ciocolata adaugam untul si amestecam ... (mai mult)
Citeste