Baigli cu nuca
Ingrediente:
250 ml lapte 1 kg faina 250 g unt 2 oua 30 g zahar 10 g drojdie sare Umplutura: 200 ml lapte 500 g nuca 100 g stafide 500 g zahar rom 50 g zahar vanilinat pesmet coaja de lamaie
Mod de preparare:
Preparam aluatul amestecand faina impreuna cu untul, ouale batute, laptele cald, drojia si zaharul. Se framanta un aluat asemanator celui de cozonac si il lasam apoi la dospit, timp de o ora. Umplutura pentru prajitura se pregateste mixand ingredientele pana ce obtinem o compozitie moale. Cand a crescut aluatul suficient, se imparte in patru parti egale, iar fiecare parte de aluat, se intinde in foaie mai groasa. Feste foile de aluat intindem din compozitia de nuca si le rulam pe rand, formand patru rulouri egale. Le asezam intr-o tava ce a fost tapetata cu unt, apoi se ung deasupra cu ou batut si se mai lasa sa creasca in tava, inca jumatate de ora. Dam apoi tava la cuptor si coacem baigli in cuptorul incins timp de 40 de minute. Cand sunt gata se scot din tava, se lasa la racit, apoi se servesc.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Chec cu cocos
Se bat ouale si se amesteca cu iaurtul de nuca de cocos si uleiul. Se amesteca bine si se adauga faina, praful de copt ... (mai mult)
Citeste -
Spirale cu nuca
Se prepara pastele intr-o oala cu apa fiarta. Se vor fierbe cam 15 minute, dupa care se dau prin jet de apa rece, si se ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu nuca si scortisoara
Intr-un vas se pune untul ce a stat la temperatura camerei, se adauga zaharul, galbenusurile , miezul de nuca pisat si ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu nuca de cocos
Se cerne faina impreuna cu sarea si praful de copt. Se amesteca cu margarina sau untul si se adauga zahar, sare, nuca de... (mai mult)
Citeste -
Baigli cu mac
Din amestecul ingredientelor pentru aluat, framantam un aluat moale si il tinem apoi la frigider, timp de 60 de minute. ... (mai mult)
Citeste -
Bezele cu nuca
Albusurile se mixeaza bine, la bain marie, impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat, iar cand incepe sa capate ... (mai mult)
Citeste