Baigli cu mac
Ingrediente:
Aluat: 500 g faina 150 ml lapte 250 g unt 20galbenusuri 50 g zahar sare Umplutura: 150 g seminte de mac 100 g unt 40 g zahar
Mod de preparare:
Din amestecul ingredientelor pentru aluat, framantam un aluat moale si il tinem apoi la frigider, timp de 60 de minute. Umplutura o preparam amestecand untul impreuna cu macul si zaharul. Dupa ce a stat suficient la rece, se scoate aluatul din frigider si se divide in 2 parti egale. Din fiecare aluat mai mic, intindem cate o foaie mai groasa, peste care punem umplutura de mac si unt, apoi le rulam usor si le asezam in tava tapetata cu unt. Ungem rulourile cu ou batut, presaram putin zahar si coacem prajitua in cuptorul ce a fost incins in prealabil. Dupa jumatate de ora, se scot si se portioneaza, apoi se servesc.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Baigli cu nuca
Preparam aluatul amestecand faina impreuna cu untul, ouale batute, laptele cald, drojia si zaharul. Se framanta un aluat... (mai mult)
Citeste







