Paste cu vogole
Ingrediente:
500 g scoici vongole 60 ml vin alb 200 g spagetti 3 rosii 2 catei usturoi 1 ardei iute patrunjel verde piper sare
Mod de preparare:
Mai intai se pun pastele la fiert, in apa fierbinte cu un strop de sare. Separat se calesc impreuna, intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline ardeiul si usturoiul tocate marunt. Cand incep sa se rumeneasca bucatelele de usturoi, se adauga vongolele spalate bine, peste ele se pun rosiile decojite si tocate cubulete, apoi se toarna vinul. Se presara piper si sare dupa gust, apoi se acopera tigaia cu un capac, lasand la gatit, timp de aproximativ un sfert de ora. Intre timp se scurg spaghetele din apa in care au fiert, se dau sub un jet de apa rece, apoi se pun intr-un vas mai incapator. Cand sosul este gata, se opreste focul si se transfera continutul din tigaie peste paste, se presara patrunjel verde tocat fin si se servesc imediat.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Paste cu fasole
Pastele se pun la fiert in apa cu sare, apoi se scurg si se pun intr-un alt vas. Ceapa se toaca marunt si se calesc in ... (mai mult)
Citeste -
Paste cu parmezan
Pastele se pun la fiert, in apa cu putina sare. Dupa 8 minute, se scurg din apa fierbinte, se dau sub jet de apa rece si... (mai mult)
Citeste -
Paste picante
Intr-o oala, punem apa si o lingurita de sare, iar cand incepe sa fiarba, punem pastele la fiert, timp de 10 minute. ... (mai mult)
Citeste -
Paste cu nuca
Se fierb pastele in apa cu ulei, pentru 10 minute. Se pun apoi intr-o strecuratoare si se lasa la scurs dupa ce au fost ... (mai mult)
Citeste -
Paste cu carne de porc
Pastele le fierbem in apa cu sare, apoi le scurgem de apa si le lasam intr-un vas mai mare. Legumele se curata si se ... (mai mult)
Citeste -
Paste cu branza la cuptor
Pastele se fierb in apa clocotita, cu sare si o lingura de ulei, se clatesc cu apa rece si se lasa deoparte. Rosiile se ... (mai mult)
Citeste