Piftie de pui

Foto - Piftie de pui
Complexitate: usor Timp de preparare: 70 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

4 pulpe de pui 30 g gelatina 2 cepe 1 morcov 3 catei de usturoi sare

Mod de preparare:

Pulpele de pui, curatate si spalate bine, se pun la fiert, in apa cu putina sare. Legumele se curata si ele si se pun intregi in oala in care fierbe carnea de pui. Astfel, pulpele de pui vor imprumuta din aroma legumelor, iar cand au fiert suficient, se scot din oala si se lasa la racit. Gelatina se dizolva in 150 ml de apa si se pune pe foc, pana cand apa incepe sa fiarba, sporind astfel dizolvarea gelatinei. Odata dizolvata, gelatina se adauga in supa in care au fiert pulpele de pui, se asezoneaza cu sare si usturoi pisat si se vantura cu ajutorul unui polonic, pana cand supa incepe sa se raceasca. Pulpele se dezoseaza, iar carnea obtinuta se pune in patru boluri, iar peste carne se toarna din supa pentru piftie. Piftia se lasa la racit, pana cand se incheaga suficient, apoi se poate servi.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Piftie de curcan

    Piftie de curcan

    Se pun intr-o oala bucatile de curcan si se fierb, urmand ca dupa ce au fiert bine, sa se scoata si sa se spele sub un ... (mai mult)

    Citeste
  • Piftie de porc

    Piftie de porc

    Dupa ce picioarele de porc sunt curatate bine se pun impreuna cu carnea de la capul de porc, urechile de porc si ... (mai mult)

    Citeste
  • Piftie de cocos

    Piftie de cocos

    Cososul se curata bine si se spala, apoi se portioneaza in bucati mai mici. Se pune o oala cu apa la fiert, in care s-a ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))