Caltabos ardelenesc
Ingrediente:
2 kg ficat de porc 1 kg carne de porc 250 g orez 1.5 kg ceapa piper cimbru sare
Mod de preparare:
Ficatul de porc se pune la fiert, in apa cu putina sare. Intre timp se da carnea de porc si ceapa curatata, prin masina de tocat, iar cand ficatul a fiert suficient, se scurge bine de apa si se se toaca si el. Peste carnea si ficatul tocate se adauga orezul spalat si condimentele, se amesteca totul. Din compozitia obtinuta se vor umple matele pentru caltabos, se leaga la extremitati cu ata si se pune caltabosul intr-o oala cu apa, pentru a-l fierbe. Se vor adauga si 2 foi de dafin, se acopera cu un capac si se lasa la fiert, pe foc mic, timp de cel putin o ora. Cand e gata, se poate servi cald, sau dupa ce s-a racit, ca si aperitiv.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Caltabos de casa
Mai intai, carnea se da prin masina de tocat, apoi se amesteca impreuna cu cepele tocate marunt, orezul spalat si ... (mai mult)
Citeste -
Caltabos de porc
Carnea de porc se da prin masina de tocat, apoi o asezam intr-un castron mai mare. Peste ea adaugam toate celelalte ... (mai mult)
Citeste -
Caltabos de vita
Intr-o tigaie se calesc cepele tocate, apoi punem si orezul si condimente, dupa preferinte. Cand am calit suficient, ... (mai mult)
Citeste