Compot de nectarine
Ingrediente:
3 kg nectarine 1 kg zahar 2,5 l apa 30 ml suc de lamaie
Mod de preparare:
Mai intai se spala bine nectarinele si se taie in jumatati, apoi li se indeparteaza samburii. Separat, intr-o cratita mai mare, se pune zaharul si se toarna apa peste el, apoi se pune cratita pe foc, pentru a fierbe siropul rezultat. Cand a fiert, se adauga si sucul de lamaie apoi se poate opri focul. In borcanele curatate bine, se aseaza nectarinele, cat sa ajunga pana la jumatatea borcanului, iar peste ele se toarna siropul de zahar, pentru a umple de tot borcanele, apoi se sigileaza fiecare borcan si se pun la sterilizat in apa fierbinte. Cand sunt gata, compotul se depoziteaza in camara sau intr-un loc cu o temperatura mai scazuta.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Gem de nectarine
Nectarinele decojite se pun intr-un castron impreuna cu zahar si suc de la o lamaie. Se lasa la marinat peste noapte, ... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu nectarine
Intr-un castron, se pun ouale, zaharul, crema de branza, laptele si esenta de vanilie. Se amesteca bine pana devine ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu nectarine
Untul se tine inainte la temperatura camerei, pentru a fi usor de utilizat la prepararea prajiturii. Astfel, intr-un bol... (mai mult)
Citeste -
Compot de afine
Afinele spalate se pun in borcane de sticla, peste ele se adauga zaharul si se umplu borcanele cu apa, apoi se acopera ... (mai mult)
Citeste -
Compot din fructe uscate
Intr-un vas mai mare, punem fructele la fiert, acoperite cu 3 litri de apa. Adaugam peste ele miere, dupa gust si cativa... (mai mult)
Citeste -
Compot de pere
Perele se spala, se curata de coaja si se scot semintele si se taie felii. Scortisoara se macina. Merele se fierb in 2 ... (mai mult)
Citeste







