Ciorba de os afumat
Ingrediente:
500 g oase afumate 1 conserva rosii in bulion 1 ceapa 2 morcovi 2 ardei 4 linguri orez 250 g suc de rosii 250 g cartofi leustean patrunjel marar 1 lingurita boia bors sare piper
Mod de preparare:
Intr-un castron cu apa se pun oasele afumate si se lasa timp de 24 de ore. Apoi, se pun la fiert, schimbandu-se apa de 2 ori. Intre timp, se taie morcovii si ardeiul cubulete. In schimb, ceapa se toaca marunt si se pune, intr-o tigaie, la calit impreuna cu legumele si 3 linguri de ulei. Apoi, intr-o oala se pun legumele impreuna cu 1 litru de apa, oasele, 4 linguri de orez, cartofii taiati cubulete, sare si piper. Se lasa la fiert timp de o jumatate de ora, apoi se adauga rosiile in bulion, putina apa daca mai este nevoie, suc de rosii si o lingurita de boia. Dupa 20 minute, se pune bors si se stinge focul. Se adauga putin marar, patrunjel si leustean.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Ciorba de cartofi cu tarhon
Se pune apa la fiert, se adauga osul afumat si putina sare. Dupa ce s-a fiert putin, dar nu de tot, se adauga morcovii ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de lascute cu afunatura
Legumele se spala si se toaca in cubulete. Punem la fiert apa, intr-o oala mai mare, punem o lingurita de sare si ... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de varza cu afumatura
Afumatura se opareste cam 15 minute, apoi se da in apa rece pentru a indeparta spuma formata deasupra. Folosim o oala ... (mai mult)
Citeste -
Tagliatelle cu somon
Intr-o cratita cu apa sarata se fierb pastele timp de 15 minute. Cand sunt gata se scurg de apa si se adauga somonul ... (mai mult)
Citeste -
Ciolan afumat la cuptor
Cartofii se curata si se taie in sferturi, iar ceapa se taie rondele. Intr-o tava se aseaza ciolanul afumat care se ... (mai mult)
Citeste -
Salata cu somon afumat
Se spala si se taie salata verde. Se pune intr-un castron si se toarna putin suc de lamaie. Se adauga rosia si avocado ... (mai mult)
Citeste







