Articole

Sushi mancare japoneza

Foto - Sushi mancare japoneza
Publicat sambata, 13 iulie 2013, 11:53
Sushi mancare japoneza 5.00 5 1 vot / pareri

Sushi este originar din Japonia. La inceput era un fel de mancare pentru oameni saraci, dar a devenit, cu timpul, o adevarata arta culinara cu aroma delicioasa si forme colorate!

Sushi a aparut acum 1300 de ani si face referire la toate produsele conservate de atunci!

Din cauza procesului sau care poate avea loc de la 2 luni la un an, a intervenit o schimbare prin care timpul de fermentare s-a micsorat!

In secolul al XVII-lea acest aliment a fost vazut ca o delicatesa japoneza completata cu otet! Acesta serveste la reducerea timpului de pregatire si ii da un gust acid. Desi procesul de fermentare a fost redus, obiceiul de conservare a ramas acelasi!

In 1820, a aparut o reteta asemanatoare cu cea din ziua de azi, unde a fost inclus sashimi (peste crud sau felii de fructe de mare proaspete), combinat cu orez, pregatite si servite clientilor direct de la tarabe.

Greseala cea mai comuna este de a confunda sushi cu sashimi, care este doar peste crud! Trebuie subliniat faptul ca sushi poate fi preparat si fara peste!

Este foarte important ca oamenii sa aiba o vedere clara asupra complexitatii unui produs alimentar numit "sushi"!

Tipurile de sushi sunt:

Nigrizushi - piesa cea mai clasica: un pic de orez sub forma de galuste acoperite cu un pansament, fiind un condiment pentru peste;

Gunkanmaki - a fost creat intr-un restaurant din Kyoto in 1931, consta in orez prins cu o banda, iar in partea de sus este condimentat;

Makizushi - clasica rola care difera in functie de marime: hosomaki (rola stransa), chuumaki (rola medie) si futomaki (fara rola);

Uramaki - caracterizat prin faptul ca in interior are alge, iar la exterior orez;

Hosomaki - acest tip are diverse umpluturi cum ar fi: kappamaki (care este umplut cu castraveti si numit in onoarea lui Kappa), tekkamaki (umplut cu ton) si cel mai frecvent, negitoromaki (umplut cu arpagic si burta de tin si de multe ori asezonate cu un strop de wasabi pentru a spori aroma);

Temaki - acesta este mai potrivit pentru o masa cu prietenii, reprezinta o foaie umpluta cu orez si alte ingrediente si aranjata in forma de con si trebuie consumat rapid deoarece algele trebuie savurate inca crocante;

Inarizushi - este o bucata speciala compusa dintr-o punga mica de tofu prajit si umplut cu orez, pot fi adaugate si condimente (de obicei, susan);

Oshizushi - reprezinta sushi presat, intr-o cutie de lemn sunt aranjate straturi diferite de orez si comdimente, care sunt apoi presate pentru a forma o structura compacta;

Poate fi distractiv sa incercati sa faceti sushi acasa, chiar daca rezultatele nu sunt intotdeauna cele asteptate!

Instrumentele de baza necesare sunt: o rogojina de bambus folosita pentru a face rulouri, o paleta de lemn numit shamoji pentru a amesteca orezul cu otet si o makisu. Poate fi folosit si un cutit japonez (Hocho) pentru taierea pestelui.

Reteta sushi - ingredientele pentru sushi sunt: orez, otet de orez, wasabi, soia, seminte de susan, ghimbir murat, peste si legume proaspete, cum ar fi: ceapa, castraveti si avocado. Apoi, cel mai important pas este pregatirea orezului care trebuie sa aiba o consistenta usor lipicioasa pentru a asigura asamblarea ingredientelor. Puneti orez pe bucata de bambus, apoi alge, peste si ce alte ingrediente ati ales si rulati! Pentru a completa nu uitati sa-l serviti impreuna cu un ceai verde japonez si o sticla de sake!

Parerile utilizatorilor

Articole asemanatoare

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))